Cultura

Set companyies catalanes d'arts al carrer participen en la 28ena edició del Kleines Festival de hannover amb el suport del departament de cultura

query_builder   19 juliol 2013 12:17

event_note Nota de premsa

Set companyies catalanes d'arts al carrer participen en la 28ena edició del Kleines Festival de hannover amb el suport del departament de cultura

  • El Kleines Festival és considerat un dels festivals més importants d’Alemanya d’arts de carrer.
  • El Departament de Cultura, organitza una trobada el 19 de juliol,  per fomentar el networking entre les companyies catalanes i els programadors alemanys amb l’objectiu de potenciar-ne la projecció internacional.
 
 
Set companyies catalanes participaran amb el suport del Departament de Cultura,  en la 28ena edició del festival d’arts de carrer i circ Kleines Fest im großen Garten que es celebra a Hannover des de 1986, i està considerat com un dels festivals més importants d’Alemanya pel que fa a les arts de carrer.
 
La participació d’aquestes companyies catalanes és fruït del treball conjunt que el Departament de Cultura ha mantingut amb la direcció artística del festival, assessorant i facilitant-los el contacte perquè aquestes puguin ser contractades.
 
En els últims anys, nombroses companyies catalanes han estat presents al Kleines Fest de Hannover. Enguany, la presència és especialment destacada, amb set companyies catalanes d’arts de carrer seleccionades que actuaran durant tots els dies del festival de 18h a 23h:
 
  • Cia. La Tal (que presentarà una nova producció, "The incredible box")
  • Leandre
  • Los2play
  • La Industrial Teatrera
  • Trukitrek
  • Los Caneca
  • Automatàrium (David Berga)
 
 
Trobada amb programadors alemanys
 
El divendres 19 de juliol, coincidint amb l'equador del festival, les companyies catalanes participaran en una trobada amb programadors alemanys, iniciada i coordinada des del Departament de Cultura, en col·laboració amb els organitzadors del Kleines Festival. Un total de 13 programadors (11 alemanys i 2 belgues) ja han confirmat la seva presència.
 
L'objectiu d'aquesta trobada informal és aprofitar la presència catalana per donar a conèixer la producció catalana a programadors i responsables de festivals a Alemanya i Europa, que tindran la possibilitat d'establir contacte directe amb les companyies, conèixer les propostes dels grups catalans i acte seguit veure els espectacles en el marc del festival.
 
El Festival
 
Sota la direcció artística de Harald Böhlmann, el festival té lloc als jardins barrocs de Herrenhausen de Hannover, un dels parcs barrocs més importants d’Europa.
 
Cada estiu, durant tres setmanes del mes de juliol, el festival alberga un total de 35 escenaris i 12 walk-acts (cercaviles), en els quals actuen prop de 120 artistes, provinents de 15 països. El festival atrau a nombrós públic i s’espera l’assistència d’unes 53.000 persones.
 
El festival va començar el passat 10 de juliol i s’allargarà fins el 28 del mateix mes.
 
 
Links d’interès:
 
Kleines Fest im großen Garten
 
Companyies catalanes al Kleines Fest im großen Garten 2013