Protecció Civil

Protecció Civil Generalitat: Incidències més destacades de les tempestes d'aquesta tarda al nord del país

query_builder   19 juliol 2013 20:39

event_note Nota de premsa

Protecció Civil Generalitat: Incidències més destacades de les tempestes d'aquesta tarda al nord del país

 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase de Prealerta en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).
 
El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que per aquesta propera nit s’allarga la previsió de pluges a les comarques del terç nord de Catalunya, fins a les 2:00 h de la matinada. El Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT ha informat (mitjançant un sistema de trucades de veu) de la previsió meteorològica a tots els càmpings d’aquestes comarques.
 
Les darreres superacions de llindar més destacables són:
 
- Fornells de la Selva (Gironès) 31.9 litres en 30 minuts
- Vall d’en Bas (Garrotxa) 21.8 litres en 30 minuts
- Vilablareix (Gironès) 20.6 litres en 30 minuts
 
També s’han registrat algunes incidències en alguns càmpings de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) amb els quals s’està fent seguiment des del CECAT per si fos necessari fer reallotjaments. També es fa seguiment de les incidències relacionades amb les tempestes d’aquesta tarda en altres càmpings de la demarcació de Girona.
 
L’Agència Catalana de l’Aigua informa que el Ter a Girona té un cabal 35 m3/s, quantitat que equivaldria a una situació de normalitat, però recomana cal tenir cura amb les petites rieres que poden patir crescudes puntuals i amb les possibles afectacions als guals.
 
Pel que fa als campaments de la Direcció general de Joventut hi ha afectacions a dos grups:
 
- Grup de 9 nens de 9 anys i 4 monitors a Riudaura (La Garrotxa). L’ajuntament ha gestionat el seu trasllat al centre cívic del municipi
- Grup de 12 nens i 3 monitors en ruta a Ripoll (Ripollès) refugiats a una masia.
 
El Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT està en contacte amb els responsables de la DG de Joventut per informar-los de l’evolució de la situació
 
Pel que fa a les incidències de subministrament elèctric, l’afectació generalitzada a Girona ha disminuït i hores d’ara queden 1.139 abonats afectats. Dels quals:
 
- A Flaçà encara queden abonats sense llum
- A Bordils ja no hi ha afectació
- A Begur també queden abonats sense llum
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 52 trucades durant l’episodi de tempestes d’aquesta tarda, totes de la demarcació de Girona excepte una, amb origen a Barcelona.
 
 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia