Justícia

DURANT LA CELEBRACIÓ DE SANT RAIMON DE PENYAFORT A GRANOLLERS

Germà Gordó anuncia la intenció del Departament de Justícia de treballar en un nou projecte de llei de serveis professionals

query_builder   19 juliol 2013 20:32

event_note Nota de premsa

DURANT LA CELEBRACIÓ DE SANT RAIMON DE PENYAFORT A GRANOLLERS

Germà Gordó anuncia la intenció del Departament de Justícia de treballar en un nou projecte de llei de serveis professionals

  • El conseller de Justícia ha avançat que en breu mantindrà una reunió amb els òrgans col·legials per consensuar-ne les línies de treball i posar en relleu la necessitat de “prioritzar al màxim” aquesta iniciativa legislativa
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha anunciat aquesta tarda en la cloenda dels actes de commemoració de Sant Raimon de Penyafort, patró dels advocats, que ha tingut lloc a Granollers, que el Departament de Justícia està treballant per impulsar un projecte de llei de serveis professionals, en consens amb els col·legis. En aquest sentit, Gordó ha avançat que durant aquest mes mantindrà una trobada institucional amb els degans dels diferents òrgans col·legials per iniciar un primer “intercanvi d’impressions” i “posar en relleu la necessitat de prioritzar al màxim aquesta iniciativa legislativa.”
 
En aquesta línia, durant la seva intervenció al Col·legi d’Advocats de Granollers, el titular de Justícia ha posat de manifest la seva voluntat de reivindicar el model català de col·legis professionals. 
 
El conseller Gordó s’ha adreçat als col·legiats amb més de 50 anys de col·legiació per referir-se també a l’Avantprojecte de llei de serveis professionals que elabora el Ministeri d’Economia, i ha recordat que aquesta norma pretén promoure l’habilitació única i compatibilitzar els requisits per exercir la professió en una determinada comunitat amb els de la resta de comunitats del territori. El conseller també ha remarcat que la proposta de nova normativa estatal proposa suprimir la incompatibilitat entre exercir la professió d’advocat i la de procurador, sense necessitat de nova col·legiació. A tot això, Gordó ha afegit que “defensarem les nostres competències, els nostres advocats, els nostres procuradors, els nostres professionals i els nostres col·legis”.
 
En relació amb la voluntat del Govern espanyol de modificar el règim de col·legiació, Germà Gordó ha reiterat la seva oposició a la manera de regular l’accés a la professió d’advocat i procurador i ha insistit que “la competència és de la Generalitat de Catalunya i no del Govern de l’Estat”.
 
Per altra banda, durant la seva intervenció en els actes patronals de Granollers, el conseller ha felicitat el Col·legi d’Advocats de la ciutat, que enguany celebra el seu 90è aniversari, i ha recordat que “Catalunya té una llarga relació amb el dret, ja que el dret propi és una figura que ens desmarca molt, més enllà de la llengua i la simbologia, dels altres pobles de la península”.
 
Gordó ha assenyalat que, en el cas de Granollers, el dret propi té una significació especial: “Aquell sistema propi de lleis, i la forma de governar-nos, conferia a Granollers la condició de carrer de Barcelona, des dels temps d’Alfons IV, o quan va recuperar els seus privilegis amb Joan II”. I -ha afegit- “Catalunya està constituïda de llengua, de costums i d’identitat, però també de dret propi i de tradició legal.
 
Durant el seu parlament, el conseller ha fet també especial esment de la figura de Sant Raimon de Penyafort, referent dels juristes catalans, i ha explicat que el patró dels advocats “va fer de jutge, assessor, regulador, mediador i compilador” i “va aportar solucions útils a la societat, sempre amb sentit de la responsabilitat”. I ha continuat dient, durant la imposició de togues als nous col·legiats de Granollers, que “els professionals del dret són la garantia que aquest sentit de la responsabilitat tingui unes bases sòlides, una aplicació eficaç i una visió enfocada a la solució més que al conflicte”. “Aquest esperit de reforma constructiva és el que s’ha d’imposar en aquests moments de transició política”, ha asseverat Gordó.
 
L’acte ha comptat també amb la participació de l’alcalde de la ciutat, Josep Mayoral Antigas; el degà del Col·legi d’Advocats de Granollers, Josep Medina Pedial, i el president del Consell de Col·legis d’Advocats de Catalunya, Miquel Sàmper, entre altres personalitats del món del dret i la justícia.