Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat: precaució per nucli de tempesta molt actiu a la Garrotxa i que podrà afectar l'Alt Empordà, Pla de l'Estany, Gironès i Selva

query_builder   23 juliol 2013 17:47

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat: precaució per nucli de tempesta molt actiu a la Garrotxa i que podrà afectar l'Alt Empordà, Pla de l'Estany, Gironès i Selva

 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la prealerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT degut a les pluges que estan descarregant a molts punts del país, sobretot al Pirineu i Prepirineu, i demana molta prudència a la ciutadania, tant en la conducció com a peu.
 
A banda de les pluges ja previstes i que estan caient ara a molts punts del Solsonès, Berguedà, Bages, Osona, Pla d'Urgell, Cerdanya o Alt Urgell, entre altres, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès fa uns minuts un avís d’observació per intensitat de pluja a la comarca de la Garrotxa.
 
Segons el SMC, s’observa un nucli de tempesta molt extens i que descarrega amb forta intensitat a la Garrotxa. Al llarg de les properes dues hores podrà afectar a l'Alt Empordà, el Pla de l'Estany, el Gironès i a la Selva. A més, és probable que vagi acompanyada de calamarsa o pedra.
 
Per aquest motiu, Protecció Civil recomana molta prudència en la conducció per aquestes zones, i també precaució a les persones que es trobin realitzant activitats a l’aire lliure.
 
També es recomana precaució per a la ciutadania en general a prop de lleres, rius i guals: en el moment de la tempesta cal allunyar-se d’aquest punts, no travessar-los mai i situar-se en algun punt elevat si és possible. Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Als àmbits urbans cal mantenir nets els embornals, les terrasses i patis i els accessos als baixos per evitar l’acumulació d’aigua, sobretot si habitualment es produeix aquesta afectació. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions
 
Des de Protecció Civil també es recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.