Empresa i Treball

La Generalitat reclama a l'Estat la transferència "immediata" dels recursos econòmics per aplicar les polítiques actives d'ocupació

query_builder   24 juliol 2013 17:03

event_note Nota de premsa

La Generalitat reclama a l'Estat la transferència "immediata" dels recursos econòmics per aplicar les polítiques actives d'ocupació

DEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
  • El secretari general del Departament d’Empresa i Ocupació, Xavier Gibert, denuncia que la demora “posa en risc” la posada en marxa dels programes destinats a les persones en atur

 

  • El director del Servei d’Ocupació de Catalunya, Joan Aregio, anuncia que “ Catalunya no s’adhereix a l’acord marc de l’Estat amb agències privades de col·locació

 

El secretari general del Departament d’Empresa i Ocupació, Xavier Gibert, ha reclamat a l’Estat la transferència “immediata” dels 193.678.000 euros que li corresponen a Catalunya per a aplicar les polítiques actives d’ocupació. Gibert ha expressat la seva “profunda preocupació” per aquesta demora en el si de la Conferència Sectorial d’Ocupació i Afers Laborals celebrada avui a Madrid.

 

Acompanyat  del director del Servei d’Ocupació de Catalunya, Joan Aregio, el secretari general del Departament d’Empresa i Ocupació ha declarat que la demora de la transferència dels fons econòmics, que es van assignar a Catalunya el passat 11 d’abril, “posa en risc” l’aplicació dels programes de polítiques actives d’ocupació que el Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya, dissenya i implementa per les persones en situació d’atur.
 
Xavier Gibert ha manifestat que la decisió del Govern espanyol d’endarrerir la transferència d’aquests fons “és més greu enguany” perquè per segon any consecutiu l’Estat manté la retallada del 57% als fons ocupacionals destinats a Catalunya.
 
D’altra banda, el director del Servei d’Ocupació de Catalunya, Joan Aregio, ha posat de relleu el “desacord” de la Generalitat de Catalunya amb l’Acord Marc amb Agències Privades de Col·locació que el Ministeri de Treball i Seguretat Social ha presentat avui.
 
Joan Aregio ha declarat que “el Govern de la Generalitat no aplicarà aquest model que l’Estat ha implantat perquè només permet l’actuació dels grans operadors i no té en compte les necessitats reals del proximitat sectorial i territorial del mercat laboral català”.
 
Així mateix, Aregio ha explicat que la Generalitat aposta per un model que s’adeqüi més a la realitat econòmica, territorial i empresarial del nostre país.
 
Pel director del Servei d’Ocupació de Catalunya, “l’acord marc proposat per l’Estat amb agències privades de col·locació no té en compte que Catalunya té una xarxa d’economia social i d’organitzacions sense i amb ànim de lucre que treballen amb la proximitat de les necessitats de les persones del territori que no poden participar en aquest acord”.