Oficina del President

Informe CATN

El president Mas rep el primer informe elaborat pel Consell Assessor per a la Transició Nacional

query_builder   25 juliol 2013 20:33

event_note Nota de premsa

El president Mas rep el primer informe elaborat pel Consell Assessor per a la Transició Nacional

Primer informe del CATN
 
 
·        Els membres d’aquest òrgan assessor estudien com identificar i impulsar estructures d’estat i tots els aspectes necessaris per dur a terme la consulta
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha rebut aquest vespre, de mans del president del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), Carles Viver Pi i Sunyer, el primer informe que ha elaborat aquest organisme, creat per identificar i impulsar estructures d’estat i tots els aspectes necessaris per dur a terme la consulta.
 
L’acte, que ha tingut lloc al Saló Torres Garcia del Palau de la Generalitat, ha comptat amb l’assistència dels membres del CATN, a més de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; del conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, i del conseller de Justícia, Germà Gordó.
 
El Consell Assessor per a la Transició Nacional està format per persones de reconegut prestigi en les diferents disciplines i tenen com a objectiu, tal i com estableix el Decret de creació d’aquest òrgan, identificar i impulsar estructures d’estat i tots els aspectes necessaris per dur a terme la consulta.
 
Així, la tasca del CATN s’enfoca en quatres eixos diferenciats:
 
1)    Estructures d’estat: Estudi de la creació d’organismes com l’Agència tributària, Banc central, agències i ens reguladors, poder judicial, administració electoral, servei exterior,...
2)    Processos: estudi del procés de convocatòria d’una consulta. Dins d’aquest apartat també s’inclouen l’anàlisi de l’establiment de les relacions amb la Unió Europea o l’Estat espanyol.
3)    Àmbit econòmic: estudi dels recursos que ha de disposar l’administració pública catalana i els fons d’obtenció de recursos; com s’han de repartir els actius i els passius que es comparteixin amb l’Estat espanyol; com s’ha d’articular la successió de contractes de béns i serveis entre administracions,..
4)    Qüestions específiques com la Seguretat Social, la doble nacionalitat, llengua i oficialitat, defensa...
 
Aquest òrgan assessor té previst produir al voltant de quinze o vint informes enfocats sobre cadascun d’aquests temes.