Servei Català de Trànsit

Dissabte, 27 de juliol, a les 10.00 h a l'AP-7, pk 6,5 sentit sud (La Jonquera- Porta Catalana)

Es posa en marxa el dispositiu "Pas de l'Estret" per garantir la seguretat viària dels vehicles que es desplacen al nord d'Àfrica

query_builder   26 juliol 2013 13:42

event_note Nota de premsa

Dissabte, 27 de juliol, a les 10.00 h a l'AP-7, pk 6,5 sentit sud (La Jonquera- Porta Catalana)

Es posa en marxa el dispositiu "Pas de l'Estret" per garantir la seguretat viària dels vehicles que es desplacen al nord d'Àfrica

El Servei Català de Trànsit (SCT) i la Divisió de Trànsit de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra inicia demà dissabte, 27 de juliol, el dispositiu de trànsit “Pas de l’Estret” 2013, amb l’objectiu de vetllar pels viatgers que durant les properes setmanes es desplacin per carretera en direcció al nord d’Àfrica. L’operatiu s’ha establert en col·laboració amb la Creu Roja, Abertis Autopistes, Áreas i el Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència 112.
 
Demà dissabte, 27 de juliol, tindrà lloc el primer dels quatre controls que enguany s’emmarquen en l’operatiu “Pas de l’Estret”. Els mitjans de comunicació en podran prendre imatges a les 10.00 h del matí a l’autopista AP-7 a l’altura de La Jonquera (punt quilomètric 6,5) en sentit sud. El cap de l’àrea regional de trànsit dels Mossos d’Esquadra de Girona, l’inspector Pedro Castrejón, facilitarà els detalls de operatiu i també hi serà present Miquel Camacho, director de Xarxa AP-7/AP-2 d’Abertis autopistas.
 
El dispositiu “Pas de l’Estret”, que enguany s’allarga fins al 15 de setembre, té per objectiu prevenir i reduir conductes de risc entre aquells viatgers que es desplacen en direcció en nord d’Àfrica i evitar d’aquesta manera accidents de trànsit. Els Mossos duran a terme una acció de vigilància i controls preventius amb la finalitat de reduir les conductes de risc associades principalment a la fatiga, l’excés de càrrega i/o passatgers i la manca d’ús dels sistemes de seguretat passiva (cinturó, sistemes de retenció infantil).
 
El propers tres controls policials es faran dissabte 3 d’agost a la Jonquera en sentit nord, i dissabte 24 i 31 d’agost, a L’Aldea en sentit sud. En aquests  controls es repartiran uns tríptics amb consells sobre seguretat viària a tenir en compte tant abans de començar  el viatge com un cop s’està circulant a la carretera. Els fullets s’han editat, com en anys anterios, en francès i àrab, a banda d’en català i castellà.
 
 
 
TEMA: presentació del dispositiu “Pas de l’estret”
DIA: dissabte, 27 de juLIOL de 2013
HORA: 10.00 h
LLOC: AP-7, pk 6,5 sentit sud (La Jonquera- Porta Catalana)
 

1  

Fitxers adjunts

CONVOCATÒRIA DE PREMSA EN PDF

CONVOCATÒRIA DE PREMSA EN PDF
PDF | 116