Protecció Civil

Protecció Civil manté l'alerta del pla INFOCAT per l'incendi de Vallirana (Baix Llobregat)

query_builder   29 juliol 2013 12:52

event_note Nota de premsa

Protecció Civil manté l'alerta del pla INFOCAT per l'incendi de Vallirana (Baix Llobregat)

 

  • Per  avui el risc d’incendi forestal ha disminuït d’acord a la predicció de la Direcció General de Medi Natural però és manté molt alt en alguns punts
 
 
La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya (DGPC) manté el pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya INFOCAT en fase d’alerta per l’incendi que es va declarar ahir a la tarda a la urbanització Selva Negra Catalana del municipi de Vallirana (Baix Llobregat).
 
En aquests moments, l’incendi continua estabilitzat i, pel que fa als veïns desallotjats que han estat acollits durant la nit pel municipi, Creu Roja i Protecció Civil, aquests han estat convocats al matí al casino de Vallirana on se’ls ha informat que podien tornar als seus domicilis.
 
Cal recordar que en aquest incendi no s’han registrat ferits. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha actuat preventivament en alguns casos amb oxigen i insulina per aquells que tenien algun afecció prèvia. A la zona es mantenen tècnics de Protecció Civil preventivament per garantir els aspectes logístics i d’assistència a la població.
 
El Cos d’Agents Rurals ha rebaixat a 80 les hectàrees afectades, 63 de les quals a Vallirana, 11,5 a Torrelles de Llobregat i 5,45 a Cervelló, la major part arbrat.
 
Els municipis de Vallirana, Torrelles de Llobregat, Cervelló i Begues mantenen activats els seus plans d’actuació municipal per incendis forestals i continuen les tasques preventives iniciades ahir a la tarda-nit en especial pel que fa a tenir preparats espais d’acollida i assistència per a les seves poblacions.
 
El telèfon d’emergències 112 ha atès més de 900 trucades relatives a l’incendi que afecta els municipis de Vallirana, Torrrelles de Llobregat i Cervelló, atès que era altament visible i hi havia molts habitatges a la zona. Recordem que el 112 no és un telèfon d’informació i que cal fer-lo servir només en cas d’emergència. El telèfon 012 és el telèfon d’informació de la Generalitat de Catalunya.
 
D’altra banda, es recomana que les persones que vulguin accedir a les seves residències per comprovar-ne l’estat, consultin al seu municipi si hi ha alguna afectació en els accessos a la zona i ho facin de forma ordenada per evitar col·lapses.
 
Pel que fa al risc d’incendi forestal, aquest millora i disminueix en general pel dia d’avui, d’acord amb el mapa de perill elaborat pel Servei de Prevenció d’Incendis Forestals i del Cos d’Agents Rurals de la Direcció General de Medi Natural. Tot i això, el risc és manté molt alt a les comarques del Baix Camp (Tarragona) i Baix Ebre (Terres de l’Ebre), i alt al Montsià i Ribera d’Ebre (Terres de l’Ebre), Priorat (Tarragona) i Baix Llobregat (Barcelona). No hi ha cap zona en risc extrem d’incendis forestals.
 
Es demana molta precaució, evitant qualsevol activitat generadors de risc d’incendi forestal. En cas de veure una columna de fum, cal aviar immediatament al telèfon d’emergències 112.
 
 
 
Barcelona, 29 de juliol de 2013