Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat posa en Prealerta el Pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses aquest vespre a l'Alt Pirineu i Aran

query_builder   6 agost 2013 12:01

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat posa en Prealerta el Pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses aquest vespre a l'Alt Pirineu i Aran

  • L’episodi de pluges intenses podria allargar-se fins dijous. Protecció Civil recorda que cal seguir els consells d’autoprotecció i evitar situacions de risc
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha iniciat la Prealerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT, ja que segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveuem pluges intenses aquest vespre a l’Alt Pirineu i Aran. En la zona afectada, les precipitacions poden superar llindar d’intensitat de 20 l/m2 en 30 minuts.
 
Demà, dimecres, s’esperen xàfecs i ruixats dispersos al Pirineu i Prepirineu occidental que a partir de migdia es podran estendre a la meitat nord del país. Al vespre i fins a la mitjanit les precipitacions poden afectar tota la meitat est de Catalunya. Les pluges aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa o pedra.
 
S’espera que l’episodi de pluges s’allargui a dijous. Protecció Civil recorda que es poden seguir l’evolució meteorològica al compte de Twitter @meteocat i els consells d’autoprotecció al compte de twitter de Protecció Civil @emergenciescat.
Protecció Civil de la Generalitat recomana que la ciutadania prengui les mesures d’autoprotecció necessàries en funció de la situació meteorològica i adapti les seves activitats de lleure i professionals.
També es demana precaució a la ciutadania en general a prop de lleres, rius i guals: en el moment de la tempesta cal allunyar-se d’aquest punts, no travessar-los mai i situar-se en algun punt elevat si és possible. Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Als àmbits urbans cal mantenir nets els embornals, les terrasses i patis i els accessos als baixos per evitar l’acumulació d’aigua, sobretot si habitualment es produeix aquesta afectació. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions
 
Des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, Protecció Civil ha avisat els municipis afectats per la situació de risc i informarà les activitats com càmpings, colònies i travesses de l’evolució de la previsió.
Des de Protecció Civil també es recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.