Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat demana mantenir la màxima precaució per minimitzar el risc d'incendis forestals

query_builder   11 agost 2013 12:21

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat demana mantenir la màxima precaució per minimitzar el risc d'incendis forestals

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) informa que segons la Direcció General de Medi Natural, el risc d’incendis avui és alt a les comarques (de  nord a sud) de l’Alt Empordà, Baix Empordà, Bages, Vallès Occidental, Baix Llobregat, Alt Penedès, Conca de Barberà, Alt Camp, Baix Penedès, Garraf, Priorat, Baix Camp, Tarragonès, Ribera d’Ebre, Terra Alta i Baix Ebre.
 
En cap comarca el risc és molt alt, fet que comporta NO posar la PREALERTA del Pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya INFOCAT. Amb tot, es demana extremar les precaucions en els entorns forestals per tal de minimitzar el risc d’incendi, especialment a les comarques esmentades..
 
Protecció Civil vol remarcar la importància d’extremar les mesures de precaució prop de zones forestals, recordant que està prohibit llançar burilles o llumins; encendre fogueres o tirar coets i fer enlairar fanalets voladors amb flama en zones de perill; no fer barbacoes que no estiguin autoritzades; ni deixar escombraries ni deixalles al bosc. A les urbanitzacions i zones habitades prop del bosc cal extremar les precaucions. A més, cal mantenir netes de fulles, branques i altre material combustible les parcel·les.