Protecció Civil

Protecció Civil: Prealerta del Pla INUNCAT per les pluges intenses que afectaran aquesta tarda l'Alt Pirineu i Aran

query_builder   12 agost 2013 17:12

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: Prealerta del Pla INUNCAT per les pluges intenses que afectaran aquesta tarda l'Alt Pirineu i Aran

  • En aquests moments està plovent amb intensitat a la Val d'Aran i els xàfecs podran afectar les properes hores també les comarques de l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà i Jussà
  • S’espera que demà les pluges intenses puguin afectar tot Catalunya excepte a Ponent i el litoral català. Protecció Civil recorda que cal seguir els consells d’autoprotecció i evitar situacions de risc
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en Prealerta el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT, per les intenses precipitacions que estan afectant en aquests moments la comarca de la Val d’Aran. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), els xàfecs intensos podran afectar en les pròximes hores també l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà.
 
Poden caure més de 20 l/m2 en 30 minuts. Les pluges aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa o pedra.
 
Protecció Civil recorda que es poden seguir l’evolució meteorològica al compte de Twitter @meteocat i els consells d’autoprotecció al compte de twitter de Protecció Civil @emergenciescat.
Protecció Civil de la Generalitat recomana que la ciutadania prengui les mesures d’autoprotecció necessàries en funció de la situació meteorològica i adapti les seves activitats de lleure i professionals.
També es demana precaució a la ciutadania en general a prop de lleres, rius i guals: en el moment de la tempesta cal allunyar-se d’aquest punts, no travessar-los mai i situar-se en algun punt elevat si és possible. Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Als àmbits urbans cal mantenir nets els embornals, les terrasses i patis i els accessos als baixos per evitar l’acumulació d’aigua, sobretot si habitualment es produeix aquesta afectació. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions
 
Des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, Protecció Civil ha avisat els municipis afectats per la situació de risc i informarà les activitats com càmpings, colònies i travesses de l’evolució de la previsió.
Des de Protecció Civil també es recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.