Bombers

Demà dimecres 14 d'agost, a les 20.00h, a la zona de la Vinya Nova (Collbató)

Els Bombers de la Generalitat faran demà un exercici de rescat de muntanya nocturn a l'entorn de Montserrat

query_builder   13 agost 2013 18:13

event_note Nota de premsa

Demà dimecres 14 d'agost, a les 20.00h, a la zona de la Vinya Nova (Collbató)

Els Bombers de la Generalitat faran demà un exercici de rescat de muntanya nocturn a l'entorn de Montserrat

  • L’objectiu és sensibilitzar la població sobre els riscos que representa la realització d’activitats d’esport i de lleure a la muntanya
  • La pràctica també pretén donar els consells de seguretat bàsica i posar de manifest la importància de sortir a la muntanya prenent aquestes mesures de seguretat
 
Demà 14 d’agost, els Bombers de la Generalitat realitzaran un exercici de rescat de muntanya nocturn a la zona de l’entorn de Montserrat.
 
L’exercici, que començarà a les 20.00 hores, consistirà en la simulació d’una recerca quan queda poc perquè es faci fosc. És una de les moltes situacions en què s’activen els Bombers fruit de les activitats d’esport i lleure que es fan a la muntanya. Els Bombers desplaçaran diverses dotacions que participaran en l’exercici, entre les quals es trobaran efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE), del Grup Caní de Recerca (GCR) i del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM).
 
Amb l’arribada del bon temps i del període de vacances, es produeix un increment de la pràctica dels esports i les activitats a la muntanya. És per això que amb aquesta pràctica els Bombers de la Generalitat volen fer una crida a la seguretat i la precaució per tal d’evitar accidents i sensibilitzar la població.
 
En aquest sentit cal destacar que si bé l’any 2012, des de l’1 de gener fins el 31 de juliol els Bombers van fer un total de 473 serveis al medi natural (dels quals 88 eren recerques a la muntanya), aquest any, en la mateixa franja, el número de serveis s’ha incrementat fins a 559 (dels quals 111 són recerques).
 
És important remarcar també que amb el bon temps s’incrementa el número d’avisos que es fan cap al tard, al llindar del final del dia i quan ja comença a fer-se fosc.
En acabar l’exercici, es farà atenció als mitjans per donar a conèixer els consells de seguretat bàsica a tenir en compte a l’hora de practicar qualsevol activitat d’esport o lleure a la muntanya.
 
TEMA:  Exercici de rescat de muntanya nocturn i consells de seguretat
DIA:    Dimecres 14 d’agost
HORA: 20.00 hores
LLOC:   Montserrat (Punt trobada al costat restaurant Vinya Nova)