Servei Català de Trànsit

L'SCT demana extremar la precaució en els trajectes curts i per vies secundàries durant les festivitats del 15 d'agost

query_builder   14 agost 2013 09:35

event_note Nota de premsa

L'SCT demana extremar la precaució en els trajectes curts i per vies secundàries durant les festivitats del 15 d'agost


El Servei Català de Trànsit (SCT) demana als conductors que extremin la precaució en la conducció sobretot durant aquests dies amb motiu de les festivitats del 15 d’agost quan hi ha un elevat nombre de desplaçaments per vies secundàries i locals que uneixen municipis. En aquest sentit, cal mantenir la màxima atenció al volant i manillar, i vigilar en els trajectes curts i per vies conegudes pels usuaris perquè poden ser els més perillosos
 
Cal remarcar que encara que es tractin de recorreguts breus sempre s’ha de circular amb el cinturó de seguretat cordat i si viatgen infants cal protegir-los amb els dispositius de retenció infantil. En cas de conduir motocicletes o ciclomotors, cal portar el casc ben cordat, i també si se circula en bicicleta per carretera.
 
A més, sobretot de cara a les sortides nocturnes durant aquestes festivitats, convé destacar que el consum d’alcohol o substàncies estupefaents és incompatible amb la conducció i es recorda la importància de la figura del conductor alternatiu.
 
D’altra banda, dijous 15 d’agost hi podrà haver mobilitat cap a les zones de platges i l’SCT també recomana augmentar la prudència en situacions viàries complicades en aquestes carreteres de la costa. En aquests casos cal adaptar la velocitat i incrementar la distància de seguretat per evitar accidents.  
 
Cal recordar que continuen vigents les mesures adoptades per l’SCT i els Mossos d’Esquadra per combatre la sinistralitat viària durant el període estiuenc:
               
·         Amb l’objectiu d’aconseguir una contenció de la velocitat, s’estableix una estratègia operativa de controls intensius de velocitat, anomenada PIVE (Pla Integral Velocitat Excessiva), que coincideix amb la campanya planificada per l’SCT del 19 al 25 d’agost. Cada Àrea Regional de Trànsit en funció de la pròpia  accidentalitat i els radars fixos de l’SCT, establiran punts estratègics de controls per tal de potenciar al màxim l’acció de control.
 
·         Davant la preocupant accidentalitat mortal de les motocicletes aquest 2013, cada territori en funció de la problemàtica específica incrementa els controls en llocs concrets, juntament amb els controls PREMOT ja establerts en el cronograma anual.  Aquests controls, actuen com a elements sensibilitzadors i dissuasius de conductes de risc ja que generen un patrullatge d’alta visibilitat en les vies que per les seves característiques són sensibles de concentrar una major presència de motoristes i d’accidents.
 
·         Continua l’estratègia d’establir controls preventius de drogo/alcoholèmia en llocs que permetin interceptar el màxim nombre de conductors amb taxes positives abans que accedeixin o s’incorporin a vies TCA (Trams de concentració d’accidents) i TVO (trams de vigilància obligatòria).

1  

Fitxers adjunts

Nota en PDF. L'SCT demana extremar la precaució en els trajectes curts i per vies secundàries durant les festivitats del 15 d'agost

Nota en PDF. L'SCT demana extremar la precaució en els trajectes curts i per vies secundàries durant les festivitats del 15 d'agost
PDF | 110