Bombers

Els Bombers de la Generalitat estabilitzen l'incendi forestal a Aiguamúrcia (Alt Camp)

query_builder   14 agost 2013 19:05

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat estabilitzen l'incendi forestal a Aiguamúrcia (Alt Camp)

  • Segons dades provisionals del cos d’Agents Rurals, el foc hauria afectat 60 hectàrees
  • Protecció Civil manté la prealerta de l’Infocat
 
 
 
Poc després de les 18.00 hores els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l’incendi que, des d’aquest migdia, afecta una zona forestal al terme municipal d’Aiguamúrcia.
 
L’incendi, que ha estat detectat per un guaita forestal de la zona, afecta una zona espessa de vegetació forestal, amb la qual cosa l’atac inicial al foc, per part dels mitjans dels Bombers de la Generalitat, ha estat contundent.
 
Un cop s’ha pogut estabilitzar el flanc esquerre del foc, s’han destinat més mitjans al flanc dret on hi ha diferents barrancades i moltes zones sense camins d’accés. Els efectius continuen treballant, amb una cinquantena de dotacions terrestres i 14 mitjans aeris (vuit helicòpters i sis avions de vigilància i atac) per donar el foc per controlat.
 
Segons les primeres estimacions provisionals del Cos d’Agents Rurals, el foc hauria afectat unes 60 hectàrees bàsicament de matoll i alguna zona arbrada. La zona afectada pertany a l’Espai d’Interès Natural (EIN) del Sistema Prelitoral Central.
 
Segons informa el Servei Català de Trànsit la carretera TV-2441 continua tallada, (des del punt quilomètric 0 fins al 6) en tots dos sentits de la marxa, per facilitar l’accés i la circulació dels vehicles d’emergència.
 
Fins al lloc també s’han desplaçat diverses patrulles del cos dels Mossos d’Esquadra, ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i efectius dels Agents Rurals i de les Agrupacions de Defensa Forestal, entre d’altres.
 
 
 
Protecció Civil manté la prealerta de l’INFOCAT
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya INFOCAT per l’incendi que afecta Aiguamúrcia. Des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, Protecció Civil està en contacte permanent amb l’alcaldessa del municipi d’Aiguamúrcia i amb l’alcalde de Querol per fer seguiment, de manera preventiva, de les possibles afectacions a la població a conseqüència de l’incendi. Fins aquests moments no ha calgut prendre cap mesura de protecció per a la població.
 
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 14 d’agost de 2013
19.00 hores