Bombers

Els Bombers de la Generalitat donen per controlat l'incendi forestal d'Aiguamúrcia (Alt Camp)

query_builder   15 agost 2013 14:25

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat donen per controlat l'incendi forestal d'Aiguamúrcia (Alt Camp)

  • Protecció Civil finalitza la prealerta de l’Infocat
Al voltant de les 13.45 hores d’aquest migdia, els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l’incendi forestal que afectava la població de Les Pobles, al terme municipal d’Aiguamúrcia (Alt Camp).
 
Els mitjans aeris ja s’han anat retirant i en aquests moments continuen fent tasques d’inspecció de la zona afectada pel foc una quinzena de dotacions terrestres. Dos helicòpters estan preparats a la zona per si fos necessària la seva intervenció. Cal recordar que, segons les estimacions provisionals del Cos d’Agents Rurals, haurien cremat aproximadament 60 hectàrees; bàsicament de matoll i alguna zona arbrada. La zona afectada pertany a l’Espai d’Interès Natural (EIN) del Sistema Prelitoral Central
 
A més, des d’aquest matí ja es pot circular amb normalitat per la carretera TV-2441, que havia estat tallada a causa del foc.
 
Destacar que en l’operatiu, a més dels efectius dels Bombers de la Generalitat, també hi ha treballat efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal, del Cos d’Agents Rurals, dels Mossos d’Esquadra i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), entre altres.
 
Un cop s’ha donat per controlat l’incendi forestal d’Aiguamúrcia, Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha finalitzat la prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya, INFOCAT. Tot i així s’insisteix en la recomanació d’extremar les precaucions prop de zones forestals. En el cas que veieu foc o una columna de fum truqueu al telèfon d’emergències 112.