Protecció Civil

Protecció Civil insisteix en extremar les precaucions a la platja, sobretot les persones d'avançada edat

query_builder   16 agost 2013 10:29

event_note Nota de premsa

Protecció Civil insisteix en extremar les precaucions a la platja, sobretot les persones d'avançada edat

 
  • Ahir van morir dues persones a les platges, un home de 81 anys i un home de 62 anys. En el què portem d’estiu ja han mort 17 persones, la majoria gent gran i amb patologies mèdiques prèvies
 
  • Protecció Civil insisteix en la recomanació de no banyar-vos si us trobeu malament o esteu cansats, i en aquest cas refrescar-vos a la zona de dutxes o avisar al socorrista 
 
 
La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya (DGPC), atès l’elevat nombre de persones que han mort fins ara a les platges catalanes (17), i davant un cap de setmana llarg que es preveu amb molta afluència a la costa, demana extremar les precaucions a l’hora de banyar-se al mar. S’insisteix especialment en la recomanació de no banyar-vos si us trobeu malament o esteu cansats, i en aquest cas refrescar-vos a la zona de dutxes o avisar al socorrista.
 
Cal extremar aquestes mesures preventives en persones amb malalties o patologies coronaries conegudes, i també en l'altre col·lectiu vulnerable que són els menors. En aquest sentit, és molt important que els nens estiguin sempre sota la vigilància i supervisió d’un adult, tant a l’aigua com a la sorra.
 
Ahir van ser dues les persones que van morir ofegades a les platges de Cambrils (home de 81 anys francès) i Vila-seca (home de 62 anys espanyol), amb la qual cosa el balanç fins a dia d’avui és de 17 persones mortes a les platges catalanes enguany. L’any passat per les mateixes dates eren 14 les persones mortes, i el final de la temporada 2012 es va tancar amb 25 morts.
 
El perfil dels morts enguany és molt similar al de l’any passat. Es tracta majoritàriament d’homes (un total de 13) més grans de 65 anys i de nacionalitat espanyola o francesa. En gairebé tots els casos la bandera que onejava a la platja era la verda, i hi havia servei de vigilància.
 
Protecció Civil de la Generalitat recomana no banyar-vos si us trobeu malament o esteu cansats, i en aquest cas refrescar-vos a la zona de dutxes o avisar al socorrista. També és millor entrar a l’aigua acompanyats d’una altra persona, així si algú es troba malament o té qualsevol problema serà més ràpid avisar al socorrista.
 
Cal que respecteu les normes de bany i el color de les banderes, així com seguir sempre les indicacions dels socorristes. Si observeu alguna persona amb problemes dins de l’aigua aviseu immediatament el socorrista o truqueu al 112. No us llanceu a rescatar ningú si no sou experts en rescat aquàtic.
 
Podeu consultar més consells de seguretat en el bany al web www.gencat.cat/interior/platges i també en aquest enllaç l’estat de les platges i la bandera que hi oneja.
 
 
 
Barcelona, 16 d’agost de 2013