Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat demana prudència demà a les platges de la Costa Brava davant un episodi de vent que pot provocar onatge

query_builder   19 agost 2013 19:09

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat demana prudència demà a les platges de la Costa Brava davant un episodi de vent que pot provocar onatge

 

  • Demà dimarts es preveu vent de tramuntana i fort onatge a la Costa Brava

 

  • Es demana extremar la prudència en el bany i fer cas al color de la bandera i les indicacions dels socorristes en tot moment

 

  • L'afectació serà especialment al nord del Cap de Creus durant el matí
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) demana prudència a la població que es desplaci demà a les platges de la Costa Brava, ja que el vent de tramuntana que bufarà a la zona pot donar fort onatge.
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) bufarà vent de tramuntana i això farà que hi hagi onades sobretot cap al nord del Cap de Begur i especialment del Cap de Creus, tot i que no es preveu que se superi el llindar ni de vent ni d’estat de la mar. Les onades podran ser superiors a 1,5 metres de matinada, i de més d’1 metre fins al migdia i disminuint a la tarda. En general, es preveu maror a la Costa Brava amb forta maror en alguns moments sobretot al nord del Cap de Creus. 
 
Per evitar problemes i ensurts, cal respectar sempre els colors de les banderes i estar atents a les indicacions dels socorristes. Recordeu que la bandera groga implica bany amb precaució i la bandera vermella bany prohibit, en qualsevol circumstància i cas.  Eviteu sobrevalorar la vostra capacitat física en situacions de mala mar i recordeu que una imprudència pot posar en risc tant la vostra vida com la dels socorristes que us haurien de rescatar.
 
Les persones grans heu d’evitar fer un sobreesforç físic a l’aigua i no us endinseu molt ja que podeu tenir dificultat per sortir de l’aigua. Tingueu sempre cura dels menors i no els perdeu de vista en cap moment.
 
Si observeu alguna persona amb problemes dins de l’aigua aviseu immediatament el socorrista o truqueu al 112. No us llanceu a rescatar ningú si no sou experts en rescat aquàtic.
 
Podeu consultar més consells de seguretat en el bany al web www.gencat.cat/interior/platges i també en aquest enllaç l’estat de les platges i la bandera que hi oneja.