Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat posa en Prealerta el pla INFOCAT per l'alt perill d'incendi avui sobretot a l'extrem nord est de Catalunya pel fort vent

query_builder   20 agost 2013 11:33

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat posa en Prealerta el pla INFOCAT per l'alt perill d'incendi avui sobretot a l'extrem nord est de Catalunya pel fort vent

  • Protecció Civil de la Generalitat demana precaució en els entorns forestals per minimitzar al màxim el risc d'incendi
 Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT durant el dia d’avui per l’elevat perill d’incendi forestal que afecta sobretot les comarques de l’Alt Empordà, Baix Empordà i Gironès, a la demarcació de Girona.
 
 
Les comarques amb MOLT ALT risc d’incendi són:
  • Girona: Alt Empordà, Baix Empordà i Gironès.
Les comarques amb ALT risc d’incendi són (per demarcacions):
  • Camp de Tarragona: Baix Camp i Priorat.
  • Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Terra Alta.
  • Girona: Selva.
  • Barcelona: Maresme.
 
El perill d’incendi a l’extrem nord est de Catalunya s’ha vist incrementat per la tramuntana, que bufa amb més intensitat que en dies anteriors, i una humitat relativa baixa.
 
Protecció Civil vol remarcar la importància d’extremar les mesures de precaució prop de zones forestals, i recordar que està prohibit llençar burilles o llumins; encendre fogueres o tirar coets ni fanalets voladors amb flama; no fer barbacoes que no estiguin autoritzades; ni deixar escombraries ni deixalles al bosc.
 
A les urbanitzacions i zones habitades prop del bosc cal extremar les precaucions, i és important recordar que en cas d’incendi el confinament dins les cases és la mesura de protecció més efectiva a no ser que les autoritats indiquin el contrari. A més, cal mantenir netes de fulles, branques i altre material combustible les parcel·les.