Protecció Civil

Protecció Civil rebaixa el Plaseqcat a fase d'alerta per l'explosió i incendi en una empresa de pirotècnia a Vila-rodona (Alt Camp)

query_builder   21 agost 2013 09:53

event_note Nota de premsa

Protecció Civil rebaixa el Plaseqcat a fase d'alerta per l'explosió i incendi en una empresa de pirotècnia a Vila-rodona (Alt Camp)

  • En aquests moments queden alguns bidons d’alumini i magnesi en pols cremant, els quals es deixaran cremar de forma controlada fins que s’extingeixin
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha rebaixat a fase d’alerta el Plaseqcat (Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya) per l’explosió i incendi en una empresa de pirotècnia, Pirogestión SL, al municipi de Vila-rodona (Alt Camp), situada al Camí de la Coma. El pla s’ha rebaixat un cop s’ha confirmat que no hi ha risc de successives explosions ni el fum provocat per l’incendi té
caràcter tòxic. Encara queden alguns bidons d’alumini i magnesi en pols cremant, els quals es deixaran cremar de forma controlada fins que s’extingeixin.
                                               
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant, amb 6 dotacions, a l’incendi de la pirotècnia de Vila-rodona. El foc ha afectat la meitat d’un magatzem aïllat compartiment en dues parts, amb aproximadament 80 metres quadrats. A hores d’ara els Bombers deixen cremar la nau de forma controlada, ja que no existeix cap mena de perill de progressió del foc. Al lloc ja no hi ha gairebé fum. El sostre de la construcció no ha col·lapsat, però una de les parets laterals ha cedit.
 
L’explosió ha ocasionat ferides de caràcter crític a dos treballadors de l’empresa, els quals han estat traslladats per un responsable de la mateixa empresa a l’Hospital Pius de Valls. Es tracta de dos homes, de 45 i 50 anys, que el SEM ha traslladat posteriorment amb dos helicòpters a la Unitat de Grans Cremats a l'hospital del Vall d'Hebrón, en estat crític..
 
L'empresa ha donat l'alarma al telèfon d'emergències 112 a les 7:50 h i des de Protecció Civil de la Generalitat s'ha estat en contacte permanent des del CECAT amb els responsables de seguretat de l'empresa. També s'ha informat als municipis de la zona perquè puguin fer un seguiment continu de l'emergència.
 
L’accident no ha suposat cap risc per a la població de l'entorn, que està en una ubicació força aïllada seguint la normativa de prevenció existent, però com a mesura preventiva i per poder treballar els cossos operatius amb més seguretat s’ha tallat la carretera que hi ha propera a l’empresa.
 
Igualment, Protecció Civil recomana als nens, gent gran i persones amb problemes respiratoris que no s’acostin a la zona propera a l’incendi.