Educació

La Generalitat garantirà que tots els alumnes amb privació alimentària tindran beca menjador

query_builder   5 setembre 2013 11:47

event_note Nota de premsa

La Generalitat garantirà que tots els alumnes amb privació alimentària tindran beca menjador

•    El Departament d'Ensenyament prioritza el suport als infants amb privació alimentària i material

•    El Departament d'Ensenyament incrementarà la dotació destinada a aquesta partida, homogeneïtzarà el càlcul de renda familiar en tots els consells comarcals i aplicarà un protocol de detecció de necessitats entre els alumnes

•    Irene Rigau ha anunciat una dotació de 6 milions d’euros per als centres on hi ha més necessitat per a l’adquisició de llibres de text i material escolar


La Generalitat garantirà que tots els alumnes amb privació alimentària disposaran de beca menjador. La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat que el Departament incrementarà els recursos destinats a les beques menjador amb una previsió de 34 milions d’euros per al curs 2013-2014: “Farem una ampliació de crèdit per tal de poder estendre les beques que ja donàvem, que eren 64.000, per si cal que hi hagi més beques en cas de detecció d’alumnat amb privació alimentària o bé si cal incrementar fins al 100% algun d’aquests ajuts”. Rigau també ha explicat que el Departament d'Ensenyament actuarà amb les sol•licituds no ateses pel consells comarcals, en els casos d’alumnat amb privació alimentària. Aquestes beques es cobriran a partir d’un criteri homogeni per a tot Catalunya establert pel mateix Departament.

Ensenyament introduirà per al proper curs escolar altres mesures amb l’objectiu de disposar de mecanismes equitatius en la concessió d’aquests ajuts per part dels consells comarcals. La titular d’Ensenyament ha anunciat l’inici del procés d’homogeneïtzació de les condicions per accedir a una beca per a tots els consells comarcals. Rigau ha declarat que “fem un pas més aquest curs, en l’aplicació d’un càlcul homogeni en tots els consells comarcals a l’hora de valorar les rentes de la família”, i per al curs que ve s’ha aplicat la mateixa fórmula de càlcul de renda per a tots els consells comarcals.

La consellera Rigau ha destacat que de cara al curs 2013-14 els alumnes amb privació alimentària tindran beca, i ha afirmat que “farem els esforços de gestió que ja vam iniciar, optimitzarem els recursos com ja estem fent, i coordinarem amb els consells comarcals els criteris d’assignació. Les variants de l’ajut podran anar d’un 50% a un 100% en els casos més difícils”.

Irene Rigau ha explicat que la detecció de les necessitats dels infants, a través d’un protocol, serà la darrera de les mesures que es posaran en marxa el proper curs 2013-2014, tal i com va anunciar el passat mes de juny al Parlament: “Aplicarem, a tot Catalunya, un protocol de detecció de necessitats per tal que en tot el territori i hi hagi el mateix mecanisme per poder atendre les necessitats derivades de la privació alimentària”. Aquestes protocol s’ha fet conjuntament amb el departament de Benestar Social i Família, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació de Municipis de Catalunya.

La titular d’Ensenyament també ha anunciat una dotació econòmica de 6 milions d’euros als centres amb alumnat amb dificultat per a l’adquisició de llibres de text i material escolar. Rigau ha declarat que “som conscients també de la situació de moltes famílies i de com impacta en l’inici de curs, i per això posem en marxa una nova iniciativa, per tal que els centres que tenen alumnes amb aquesta privació se’ls pugui donar el material que els permeti el normal funcionament en el centre, ja sigui a través de la reutilització de llibres de text, de la compra de material per al treball escolar o acollint-se als mecanismes que hagi establert el propi centre”.   El Departament d'Ensenyament estima que els beneficiaris d’aquesta dotació seran un total de 1.023 centres educatius del Servei d’Educació de Catalunya.

1  

Talls de so

Àudio beques menjador
mp3 | 723