Oficina del President

Parlament

President Mas: "La Catalunya que volem construir entre tots és la que representen Núria Gispert, Carme Ruscadella i Anna Veiga"

query_builder   10 setembre 2013 22:58

event_note Nota de premsa

President Mas: "La Catalunya que volem construir entre tots és la que representen Núria Gispert, Carme Ruscadella i Anna Veiga"

Medalla d'honor del Parlament
El president Mas amb la presidenta del Parlament i les guardonades
 
·        El cap de l’Executiu ha presidit aquest vespre l’acte de lliurament de la medalla d’or del Parlament, que enguany “distingeix el talent femení i català”
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit aquest vespre el lliurament de la medalla d’or del Parlament, que enguany ha distingit l’activista social Núria Gispert; la cuinera Carme Ruscadella i la biòloga Anna Veiga, “tres exemples vius de la Catalunya que volem construir entre tots”, ha dit el cap del Govern, i ha afegit “tres trajectòries que posen a disposició del país perquè vagin quallant i servint d’exemple”.
 
El cap de l’Executiu, que ha participat a l’acte acompanyat de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, s’ha congratulat que enguany la medalla d’or de la cambra catalana premiï “el talent femení i català” i, més concretament,  “tres dones que fan que el país excel·leixi en els camps de la ciència, la cultura i la justícia social, sectors que marquen la qualitat d’una societat”. “En una sola generació, Catalunya ha fet un salt molt gran en aquests tres camps” ha afirmat, i ha explicat que molts altres països d’Europa ho han fet en dues o tres generacions.
 
El president, que ha dirigit paraules elogioses a cadascuna de les guardonades,  ha posat de relleu que Catalunya és capdavantera en el món de la ciència, per ”“exemples importantíssims com la doctora Veiga;  també ha destacat el nivell de la  gastronomia i la cuina catalana, amb Carme Ruscadella com un de les màximes representants, però ha volgut ressaltar també “la bona massa crítica que disposem en aquest camp”. Pel que fa a Núria  Gispert, li ha agraït la seva tasca d’activitat en pro de la justícia social que, ha contribuït,  que “ Catalunya hagi fet en una sola generació un salt espectacular en l’estat del benestar”.
 
 
 
En el decurs de la seva intervenció, el president de la Generalitat ha subratllat que allò que fan especials aquestes persones no són només les seves trajectòries sinó també “altres factors que han sobresortit i són tant o més importants que el talent”; així, Mas ha citat l’energia positiva perquè “necessitem persones que expressin confiança, que obrin clars, i que com a testimonis de trajectòries sòlides siguin referents per al país”; generositat “perquè la vostra manera de ser està contraposada amb l’egoisme, hi heu posat moltes hores i capacitat de bolcar-se en els altres” i senzillesa , “que no està renyida amb l’excel·lència i el talent, un tarannà planer que us agraeixo perquè la resta de persones es poden emmirallar en vosaltres”.
 
Prèviament a les intervencions del president i de la presidenta del Parlament, s’han lliurat els guardons a les tres premiades. Núria Gispert ha estat distingida “per una trajectòria vital marcada pel compromís social, que l’ha portat a participar en la política municipal, l’activisme veïnal i cívic, i en moltes iniciatives solidàries”. Carme Ruscadella ha estat guardonada “per la seva contribució a fer de Catalunya una potència de primer ordre en l’àmbit de la gastronomia, i per la defensa mediàtica dels avantatges de la cuina mediterrània tradicional i de les pràctiques de nutrició saludables”. Anna Veiga ha estat premiada “per la seva carrera científica en l’àmbit de la biomedicina, i concretament en la reproducció assistida, el tractament de l’esterilitat i el desenvolupament embrionari

1  

Imatges

Foto amb guardonades

Foto amb guardonades 573