Salut

CatSalut i Gilead signen un conveni marc per potenciar l'accés a la innovació i l'intercanvi d'experiències internacionals en polítiques farmacèutiques

query_builder   12 setembre 2013 15:18

event_note Nota de premsa

CatSalut i Gilead signen un conveni marc per potenciar l'accés a la innovació i l'intercanvi d'experiències internacionals en polítiques farmacèutiques

El proper task force tindrà lloc el 10 d’octubre a Barcelona i comptarà amb experts d’Holanda i el Regne Unit perquè exposin les seves polítiques farmacèutiques, aprenentatges i resultats
Signatura Conveni Gilead
El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Josep M. Padrosa, i la consellera delegada de Gilead Sciences, SL, Maria Rio, van signar el passat dimarts 10 de setembre un conveni marc en el qual s’estableixen les bases de col·laboració per fomentar l’actualització de coneixement de polítiques farmacèutiques innovadores per a l’accés i el finançament de nous medicaments.
 
El conveni està enfocat principalment a l’organització dels grups de treball o task force de polítiques farmacèutiques innovadores en l’àmbit internacional. L’any 2010 el CatSalut va posar en marxa aquest projecte per conèixer de primera mà les polítiques farmacèutiques contextualitzades en els sistemes de salut d’altres països.
 
Així, els task force van ser creats per compartir i debatre experiències pràctiques en el disseny i la implantació de polítiques innovadores relatives a l’accés i el finançament de nous medicaments en l’àmbit europeu i internacional i, alhora, fomentar la xarxa de treball i la interrelació entre tots els participants.
 
L’equitat d’accés dels pacients als medicaments, l’avaluació del valor afegit i la utilitat terapèutica dels nous fàrmacs o les noves indicacions, la incorporació dels criteris d’eficiència (cost-efectivitat) en la presa de decisions, els acords de risc compartit i la importància de la mesura dels resultats en salut són algunes de les actuacions prioritàries i en diferents fases d’implantació als països que han visitat els task force realitzats (Alemanya, Itàlia, França, Canadà, Suècia i Escòcia). Aquestes iniciatives són línies estratègiques en l’àmbit de la prestació farmacèutica del CatSalut.
 
En un format de debat i d’intercanvi de coneixement, els task force estan permetent conèixer en profunditat les claus de les iniciatives més noves realitzades en països amb sistemes de salut capdavanters, així com del nostre entorn. La IV edició tindrà lloc el proper 10 d’octubre i comptarà amb experts d’Holanda i del Regne Unit perquè exposin les seves polítiques farmacèutiques, aprenentatges i resultats.
 
Més informació: