Protecció Civil

Protecció Civil tanca la prealerta l'AEROCAT per l'accident d'helicòpter a Vilanant (Alt Empordà)

query_builder   14 setembre 2013 15:41

event_note Nota de premsa

Protecció Civil tanca la prealerta l'AEROCAT per l'accident d'helicòpter a Vilanant (Alt Empordà)

Protecció Civil de la Generalitat tanca la Prealerta del pla especial per a emergències aeronàutiques de Catalunya AEROCAT per la caiguda d’un helicòpter biplaça al terme municipal de Vilanant (Alt Empordà), als volts de les 13.00 hores d’avui.
 
Com a conseqüència de l’accident, hi ha hagut dues persones afectades. D’acord amb informacions del Sistema d’Emergències Mèdiques SEM es tracta d’un home de 31 anys en estat greu però sense risc vital, que ha estat evacuat amb l’helicòpter a l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona. L’altre persona és també un home de 33 anys evacuat a l’Hospital de Figueres en estat lleu.
 
S’ha pogut confirmar, a través de l’aeroport de Sabadell, que es tractava d’un vol turístic d’uns 20 minuts (Girona-Girona) de l’empresa Intercopter; d’acord amb les informacions del responsable d’aquesta empresa.
 
L’helicòpter ha caigut al paratge de Mas Arrufat però no ha causat danys materials ni estructurals. Ha quedat ferralla que no causa cap tipus d’afectació segons ha informat l’alcaldessa de Vilanant, però que caldrà retirar.
 
Sí que hi ha hagut afectació en el subministrament elèctric del poble, inicialment 200 abonats i hores d’ara en queden 49 tal i com ha confirmat Endesa.