Justícia

Justícia posa en funcionament un nou jutjat de reforç a Mataró per abordar els assumptes relacionats amb les participacions preferents

query_builder   18 setembre 2013 13:13

event_note Nota de premsa

Justícia posa en funcionament un nou jutjat de reforç a Mataró per abordar els assumptes relacionats amb les participacions preferents

L’objectiu és donar una resposta àgil als ciutadans que s’adrecen als jutjats de primera instància per temes relacionats amb participacions preferents, deute subordinat i altres productes financers, cada cop més nombrosos
 
Es tracta d’una mesura excepcional, amb una durada de sis mesos prorrogables
 
El Departament de Justícia ha posat en funcionament aquesta setmana un jutjat de reforç transversal per als jutjats de primera instància de Mataró, per pal·liar la gran quantitat d’assumptes de caire econòmic que assumeixen aquests òrgans judicials i oferir als ciutadans que s’hi adrecen una resposta àgil davant d’un problema social, econòmic i jurídic de gran transcendència.
 
D’acord amb la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, s’ha decidit que el nou Jutjat tractarà sobre els assumptes judicials relacionats amb les participacions preferents, deute subordinat i productes financers derivats de l'antiga Caixa Laietana,  establerta sobretot a la zona de Mataró, on va dur a terme durant els darrers anys una venda massiva de productes financers que van adquirir petits estalviadors, entre ells molta gent gran que ara s’han vist perjudicats i abocats a iniciar les seves reclamacions per la via judicial.
 
Concretament, abordarà els judicis ordinaris i verbals derivats de les participacions preferents, però no de les execucions definitives i incidents d’aquests assumptes, que hauran de tramitar-les els jutjats que van assumir l’assumpte principal.
 
El nou Jutjat celebrarà els judicis ja assenyalats per la resta de jutjats de primera instància de Mataró -aproximadament 70 judicis i 150 audiències prèvies fins a finals de 2013-, i també admetrà i tramitarà els nous assumptes que li siguin assignats per repartiment a partir del mes de setembre.
 
El nou òrgan judicial té la seu al carrer Alcalde Abril, 24. Està constituït per un jutge de reforç transversal, un secretari judicial, cinc funcionaris (dos gestors, dos tramitadors i un auxili judicial).
 
El Departament de Justícia ha dotat el nou Jutjat dels mitjans personals i materials necessaris per al seu funcionament.