Delegació a l'Alt Pirineu i Aran

La Generalitat presenta el Canal Empresa a l'Alt Pirineu i Aran

És una eina àgil de gestió amb tots els tràmits en un únic espai. Genera una comunicació bidireccional, tenint en compte les necessitats de l'empresari

query_builder   19 setembre 2013 12:33

event_note Nota de premsa

La Generalitat presenta el Canal Empresa a l'Alt Pirineu i Aran

És una eina àgil de gestió amb tots els tràmits en un únic espai. Genera una comunicació bidireccional, tenint en compte les necessitats de l'empresari

La Delegació Territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran va presentar el Canal Empresa ahir, dimecres 18 de setembre, a la Seu d'Urgell. El nou canal electrònic (http://www20.gencat.cat/portal/site/canalempresa) que aplega tots els àmbits i els serveis que les administracions públiques ofereixen a empresaris, professionals i intermediaris. El portal, ja en funcionament des del mes de juny, és una eina que té com a objectiu ajudara empreses i emprenedors.

 

La presentació va anar a càrrec del delegat territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, acompanyat d'un representant de l'Oficina de Gestió Empresarial del Departament d'Empresa i Ocupació, Jesús Veza.

 
En el marc del  Pla d’Implementació de la Finestreta Única Empresarial, el Govern,  a través del Departament d’Empresa i Ocupació ha impulsat aquesta iniciativa amb l’objectiu de reduir les càrregues administratives a les empreses i facilitar la seva activitat econòmica.
 
El portal, pel que fa a la seva estructura, té dues àrees diferenciades:
 
·         Àrea pública: conté tots aquells continguts o serveis als que les empreses poden accedir sense que calgui la seva identificació prèvia. El canal ofereix continguts públics i accés a serveis de consultes, queixes i suggeriments o sol·licituds de tràmits que no requereixen identificació.
 
·         Àrea privada: es conforma de tots els continguts i serveis de l’àrea pública, però personalitzats segons les preferències i característiques de l’empresa identificada. Aquesta àrea també ofereix accés a aquells serveis que requereixen identificació prèvia per sol·licitar-los, com per exemple l’accés al detall dels tràmits realitzats, la gestió de dades pròpies o les sol·licituds de tràmits que requereixin identificació.
 
En relació a la seva funcionalitat, el Canal Empresa permet :
 
·         Als empresaris i professionals, l’accés a  les informacions necessàries per a qualsevol moment de la vida d’una empresa: tramitació electrònica, cita prèvia, consultes, queixes i suggeriments, seguiment de l’estat de les gestions realitzades, subscripcions a notícies o avisos per temàtica, entre d’altres.
·         Als intermediaris, permet la gestió de clients.
·         A l’administració, coneixement de les necessitats reals de l’empresari  i la realització d’una comunicació proactiva segons els seus requeriments, com ara enviament d’avisos individualitzats sobre noves convocatòries o finalització de terminis i caducitats de llicències.
Una altra novetat és la incorporació de l’eina de Cerca guiada de tràmits, que permet conèixer, a partir de l’activitat de l’empresa, i una sèrie de preguntes i respostes,  tots els tràmits que ha de fer, ordre en què s’han de fer, lloc, requisits,  documents, taxes que haurà de pagar i formularis necessaris.
 
El Govern, a través del Departament d’Empresa i Ocupació, segueix treballant en el Pla d’implantació de la Finestreta Única Empresarial (FUE), que permetrà eliminar el 20% dels tràmits que afecten a l’activitat empresarial  i simplificar-ne el 68% dels restants abans de 2014