Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Una delegació de Polònia visita Catalunya per conèixer l'aplicació del programa Leader

L'aplicació del Leader a Catalunya s'ha convertit en un referent a nivell europeu

query_builder   19 setembre 2013 10:56

event_note Nota de premsa

Una delegació de Polònia visita Catalunya per conèixer l'aplicació del programa Leader

L'aplicació del Leader a Catalunya s'ha convertit en un referent a nivell europeu

Una delegació polonesa ha visitat aquesta setmana Catalunya amb l’objectiu de conèixer el model d’aplicació del programa Leader de Catalunya i l’estratègia de desenvolupament territorial del grup Leader Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central. La delegació estava formada per 32 representants dels grups Leader polonesos.
 
Amb aquesta trobada també es pretenia fomentar projectes de cooperació transnacional entre territoris Leader de Catalunya i de Polònia que tinguin estratègies de desenvolupament  i temàtiques comunes, a través de crear projectes en xarxa que permetin la realització d’actuacions conjuntes en  diferents  territoris.
 
Durant la seva estada, els representats polonesos han pogut conèixer les particularitats dels diferents grups Leader catalans, de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) i del Leader de Catalunya. També se’ls va explicar l’estratègia territorial de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central.
 
D’altra banda, van visitar el projecte Leader de l’empresa Logos Berguedà, a l’Ametlla de Merola. Es tracta d’una empresa dedicada al foment del turisme i la cultura a la comarca del Berguedà amb la creació d’un restaurant, sala de conferències i projeccions i llibreria especialitzada en temes locals. La delegació polonesa es va desplaçar també a Perafita per conèixer la iniciativa Burricleta, una iniciativa amb molt èxit amb bicicletes motoritzades que permet fer excursions per terrenys muntanyosos amb menys esforç. 
 
En el marc del Contracte Global d’Explotació (CGE), es va visitar el projecte de la Masia Els Casals, a Sagàs. A través d’aquesta iniciativa s’ha creat un model productiu que combina l’activitat agrícola i ramadera amb el conreu de cereals, farratges i hortícoles i la cria de bestiar boví, porcs i aviram. També inclou la indústria agroalimentària, amb una sala d’especejament i fabricació d’embotits; la gastronomia, amb un restaurant de qualitat, i l’allotjament, amb un hotel rural.
 
Durant l’actual període de programació, l’aplicació del Leader a Catalunya s’ha convertit en un referent a nivell europeu. De fet, aquest mes de setembre també s’ha rebut una delegació lituana, i per a finals de mes està prevista la visita d’una altra delegació de Suècia.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat  i twitter.com/agriculturacat.