Bombers

L'incendi de Tivissa continua actiu, però ja no creix

query_builder   20 setembre 2013 07:46

event_note Nota de premsa

L'incendi de Tivissa continua actiu, però ja no creix

 
· A la zona hi treballen una quarantena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat
 
· Aquest matí s'incorporen onze mitjans aeris a les tasques d’extinció
 
Aquesta nit una quarantena de dotacions dels Bombers de la Generalitat han estat treballant a la zona de l’incendi. Els esforços s’han concentrat sobretot al flanc dret de l’incendi, que és el que té continuïtat forestal. Al llarg del matí continuaran treballant per establir punts d’emplaçament en aquells enclavaments més complicats, ja que l’orografia del terreny dificulta la tasca dels efectius terrestres.  
 
D’altra banda, a partir de dos quarts de vuit comencen a enlairar-se esglaonadament els mitjans aeris. La previsió és que s’incorporin en les tasques d’extinció sis avions de vigilància i atac i cinc helicòpters de Bombers de la Generalitat.  
 
En aquests moments el perímetre no creix i, segons dades provisionals de Bombers, el foc hauria afectat unes 150 hectàrees de vegetació. Els Bombers continuen molt pendents de l’evolució del vent, que encara bufa de mestral però és més moderat que ahir.
 
El Servei Català de Trànsit manté tallada la TV-3031 entre els quilòmetres 0 i 6, mentre que a la C-44 ja s’ha restablert la circulació.
 
Recordem que, com a mesura preventiva, els Mossos d’Esquadra han evacuat unes vint-i-cinc persones, entre ocupants de masos repartits per la zona i treballadors forestals. A tots ells se’ls ha ofert la possibilitat de passar la nit a l’alberg-càmping de Tivissa.
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada la Prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT, per aquest incendi.
 
Es disposen de noves imatges de vídeo del foc de Tivissa, gravades aquesta nit.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 20 de setembre de 2013
07.35 hores