Educació

Irene Rigau: "Les auditories pedagògiques permetran garantir l'ascensor social i conèixer la realitat del centre"

query_builder   20 setembre 2013 13:21

event_note Nota de premsa

Irene Rigau: "Les auditories pedagògiques permetran garantir l'ascensor social i conèixer la realitat del centre"

Foto petita
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat la importància de les auditories pedagògiques per a la millora dels centres de primària que s’implantaran a partir d’aquest curs com a mesura per a revertir el fracàs escolar. Rigau ha declarat que “les auditories pedagògiques permetran reduir la taxa de fracàs i garantir l’ascensor social en certs barris per evitar que es converteixin en guetos. És una cosa que mai havíem fet fins ara i que ens permetrà conèixer més la realitat d’aquests centres”.
 
La consellera ha valorat aquesta mesura pedagògica, que permetrà saber en detall els aspectes econòmics, de personal i pedagògics d’aquests centres –plantilles, organització d’horaris, tipus d’avaluació...-. Alhora, ha afirmat que “els primers interessats a tenir orientació i suport pedagògic són els centres”. Irene Rigau ha fet aquestes declaracions en el marc d’una entrevista aquest matí a la Xarxa.
 
La titular d’Ensenyament també ha fet referència a una altra de les mesures de nova implantació aquest curs, el Programa intensiu de millora a primer de l’ESO, ressaltant que “entenc que tots tenim l’obligació de fer possible que l’èxit escolar sigui un dret de tots els alumnes. Per això hem d’estudiar com ho podem fer, i si veiem que hi ha uns alumnes que passen de sisè de primària a primer d’ESO sense tenir ben assolida la lectura, cal donar més hores de llengua, i si tenen problemes de càlcul, calen més hores de matemàtiques. Es tracta de donar més d’hores d’allò que és fonamental”.
 
Irene Rigau ha repassat l’inici de curs, declarant que els centres han obert amb la plantilla de professorat nomenada, “una plantilla que ha aconseguit un 80% d’estabilitat que no s’hi havia arribat mai, amb una oferta de postobligatòria a la que aspiràvem des de fa anys”, i ha afegit que “les ràtios han baixat en relació a l’ any passat i hem pogut mantenir tota la plantilla docent”.
 
Respecte de les crítiques sindicals, la consellera d’Ensenyament ha recordat que “venim d’una època que la reivindicació era la cultura imperant en determinats sectors.  És evident que som conscients que demanem un esforç als ensenyants però és que és un esforç implícit  en la seva formació i seva professió”, i ha afegit que “la immensa majoria de docents veuen i entenen perfectament que vulguem dignificar la funció escolar i que la millora dels continguts i resultats sigui el nostre eix.”. Sobre el fet que els sindicats denunciïn que manquen 500 docents, Rigau ha afirmat que, “a tots els centres hi ha la dotació de plantilla que està acordada”. La consellera ha lamentat no haver pogut pactar aquest punt amb els sindicats: ”Crec que és un oferta important i que potser en algun altre sector els sindicats haurien valorat positivament”.