Agència de l'Habitatge de Catalunya

Els municipis que hi participen formen part del Pla de barris

Dotze municipis obren les portes dels seus locals buits dels nuclis antics per oferir-los a nous negocis

query_builder   30 setembre 2013 12:54

event_note Nota de premsa

Els municipis que hi participen formen part del Pla de barris

Dotze municipis obren les portes dels seus locals buits dels nuclis antics per oferir-los a nous negocis

En total seran més de 100 locals buits situats en llocs estratègics per a la vida comercial i social dels barris els que obriran les seves portes per afavorir que es puguin visitar i iniciar-hi nous negocis.
Foto presentació campanya locals buits
Avui, 30 de setembre, el secretari d’Habitatge i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat, Carles Sala, ha presentat una  campanya conjunta de dinamització dels locals buits dels nuclis antics de municipis que formen part de la Xarxa de Barris amb Projectes, dins el Pla de barris que impulsa la Generalitat de Catalunya.  
 
Han estat presents a l’acte de presentació els representants municipals de les localitats on es durà a terme la campanya, que són les següents: Barcelona, Castelldefels, el Pont de Suert, l’Arboç, la Bisbal d’Empordà, les Borges Blanques, la Pobla de Segur, Olot, Sant Pere de Torelló, Solsona, Tortosa i Ulldecona.
 
L’any 2007 es va crear la Xarxa de Barris amb Projectes per impulsar l’intercanvi d’experiències  entre els ajuntaments que desenvolupessin un pla de barris. L’any 2009, es va posar en marxa la subxarxa de nuclis antics que va començar a treballar la dinamització del comerç de proximitat per tractar-se d’una prioritat compartida per tots aquests municipis amb l’objectiu de recuperar la centralitat comercial dels nuclis antics perquè tornin a ser el seu referent social.
 
“Aixequem les persianes”
Al 2012 bona part d’aquests ajuntaments van tenir la necessitat de dinamitzar també els locals buits dels nuclis antics i dels barris. És per això que aquests 12 municipis, liderats per la Bisbal d’Empordà, Olot i Tortosa, han decidit iniciar unes jornades de portes obertes durant les quals es podran visitar els locals buits que estan situats en punts estratègics de la ciutat i que poden ser una oportunitat atractiva per a emprenedors que vulguin instaurar-hi els seus negocis. L’acció que emprendran els ajutaments sota el lema “Aixequem les persianes”, consisteix en obrir les portes de tots els locals buits adherits a la campanya el dissabte 5 d’octubre. En alguns casos es faran actuacions complementàries que inclouen rutes culturals, exposicions d’art i artesania, degustacions de vins, olis, formatges, etc.
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat aporta el suport necessari per unificar la imatge de la campanya i fer-ne la difusió. La campanya també compta amb el suport de diverses associacions de comerciants i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya del Departament d’Empresa i Ocupació.

2  

Fitxers adjunts

Foto presentació campanya locals buits

Foto presentació campanya locals buits
JPG | 940

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 43