Educació

Irene Rigau denuncia que el ministeri ha proposat una plataforma digital "que el que pretén és una centralització dels continguts a impartir"

query_builder   30 setembre 2013 21:06

event_note Nota de premsa

Irene Rigau denuncia que el ministeri ha proposat una plataforma digital "que el que pretén és una centralització dels continguts a impartir"

  • Rigau també ha afirmat que “les esmenes d'UPyD que han estat estimades pel PP allunyen encara més el text del que és l’esperit i la lletra de l’Estatut de Catalunya”

 

  • La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, així ho ha manifestat a la sortida de la conferència sectorial que ha tingut lloc aquesta tarda a Madrid
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau,  ha explicat que el ministeri d’Educació  ha  proposat la utilització d’una plataforma de continguts digitals que serien facilitats pel propi ministeri  “i ja els hem dit que no hi serem”. Rigau ha destacat que “al ministeri  no li correspon fer aquest tipus d'iniciatives” i que no s’entén que es baixi en beques de llibres de text i ara es destinin “per fer plataformes controlades pel propi ministeri que el que pretén és una centralització dels continguts a impartir”. La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, així ho ha manifestat a la sortida de la conferència sectorial que ha tingut lloc aquesta tarda a Madrid.
 
Així mateix, la titular d’Ensenyament ha assenyalat que “no és d’obligat compliment, no ho pot ser perquè no és competència del Ministeri” i que “entenem que del que eren les tecnologies de la informació hem de passar a les tecnologies de l’aprenentatge a l’era digital i creiem que aquest és un plantejament que nosaltres ja vam fer a Catalunya fa 6 anys”. Ha afegit que “nosaltres de moment hem dit que no ens hi vinculem per varies raons, una de competència, però també per l’enfoc digital que pressuposa, pels resultats que nosaltres vam veure i perquè els centres van molt més de pressa i la vida és molt més dinàmica i creiem que s’ha d’anar cap a una altra direcció més creativa”.
 
Irene Rigau ha explicat que durant la reunió s’ha fet una valoració sobre la tramitació de la Lomce: ”hem lamentat que enlloc d’incorporar elements que afavoreixin els consens, doncs encara s’allunyen de la posició de la Generalitat”. Ha afegit que “les esmenes d'UPyD que han estat estimades pel PP allunyen encara més el text del que és l’esperit i la lletra de l’Estatut de Catalunya”. “Per tant, això no afavoreix ni el diàleg ni la cohesió i així li hem dit”, ha remarcat Rigau.
 
La titular d’Ensenyament també ha subratllat que “la llengua planeja sobre tota aquesta llei” i que “la nostra posició és molt clara i els fets ens estan donant la raó. Des del primer dia hem dit que aquesta llei és una excusa per recentralitzar competències i per atacar la immersió i així s’està avançant”. Ha conclòs que “és evident que quan s’accepten esmenes que bàsicament centren la seva raó d’existir en la unitat d’Espanya i buscant un monolingüisme a l’estat, amb un model egocèntric, no hi cabem”.  
 
En relació a la formació professional, la consellera Irene Rigau ha explicat que “hi ha nous elements a l’hora de canviar els criteris  en relació a anys anteriors” i que “no estem gens satisfets i hem demanat que es revisin aquest criteris”. Per tant, ha dit que “no podem valorar positivament aquest repartiment perquè és evident que penalitza Catalunya, curiosament també penalitza Madrid, que són les úniques dues comunitats que surten perjudicades”.
 
30 de setembre de 2013