Interior

L'abús infantil a Internet reuneix policies i experts europeus a l'ISPC en un curs de CEPOL

query_builder   1 octubre 2013 10:44

event_note Nota de premsa

L'abús infantil a Internet reuneix policies i experts europeus a l'ISPC en un curs de CEPOL

  • L’ISPC programa un any més cursos de l’Escola Europea de Policia en què policies de diversos països comparteixen coneixements sobre una matèria específica
  • El curs té lloc de l’1 al 4 d’octubre a la seu de l’ISPC a Mollet del Vallès
L’ús creixent d’Internet per part dels nens i joves n’augmenta la vulnerabilitat i els riscos de ser víctimes d’abusos; d’altra banda, el caràcter global d’Internet dificulta la tasca de la policia i de les administracions en la lluita contra l’abús i l’explotació sexual infantil al ciberespai i per aquest motiu el coneixement i la cooperació internacional esdevenen claus. En aquest context i amb l’objectiu de millorar la preparació de les diferents policies europees en la lluita contra aquests delictes, l’ISPC imparteix el Curs Child Abuse in Cyberspace dins del programa d’activitats que organitza l’Escola Europea de Policia (College Européen de Police, CEPOL) i que enguany reuneix policies i experts de 22 països europeus.
 
El cap de l’Escola de Policia de Catalunya, el comissari Antoni Permanyer, ha destacat en la presentació del Curs que “compartir realitats i experiències professionals permet augmentar la qualitat de la tasca policial en la lluita contra aquest tipus de delictes”. Permanyer ha afegit que la realització d’activitats formatives com les que organitza CEPOL “contribueix a la creació d’una cultura policial europea comuna”.
 
Al llarg d’una setmana es tractaran temes com ara les principals mesures d’Europol i Eurojust en el compromís i la lluita contra aquests delictes, les polítiques existents que aborden la producció, la possessió i la distribució d’imatges, les bones pràctiques en la cooperació internacional, quins són els principals indicadors per a la selecció de sospitosos o com detectar intents d’organitzar xarxes d’intercanvi de material. Entre altres aspectes, també es vol millorar en la identificació dels instruments legals internacionals per lluitar contra aquests delictes, que afecten a un dels segments de població més vulnerables.
 
Entre els participants hi ha policies especialitzats en aquest àmbit i professionals experts en la matèria de 22 països europeus: Àustria, Croàcia, Xipre, República Txeca, Dinamarca, Estònia, França, Finlàndia, Alemanya, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Eslovènia, Malta, Polònia, Eslovàquia, Suècia i Regne Unit i hi participen membres de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra.
 
El CEPOL és una agència de la Unió Europea creada el 2005 que agrupa les diferents escoles de policia dels 27 països membres de la Unió Europea i dels 3 països associats (Noruega, Islàndia i Suïssa). Amb l’objectiu de donar suport al desenvolupament d’una xarxa de col·laboració i dinamitzar la cooperació en la lluita contra el crim organitzat, el manteniment de la seguretat pública i la tasca de fer complir la llei, programa anualment entre una seixantena i un centenar de cursos, seminaris i conferències, que organitza amb la col·laboració dels països membres de la xarxa. La activitats del CEPOL es duen a terme en els principals centres de formació superior de policia de tots els països membres, entre ells l’Escola de Policia de Catalunya de l’ISPC. 
 
Per a més informació podeu contactar amb l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya: 93 554 13 05 / 695 56 14 58 o al correu electrònic comunicacio.ispc@gencat.cat, o amb l’Oficina de Comunicació del Departament d'Interior: 93 551 21 48 / 93 551 22 69.

1  

Imatges

Foto curs CEPOL

Foto curs CEPOL 4951