Salut

El Govern garanteix els medicaments de dispensació hospitalària i ambulatòria

query_builder   1 octubre 2013 17:46

event_note Nota de premsa

El Govern garanteix els medicaments de dispensació hospitalària i ambulatòria

El Govern també ha aprovat aquest matí un acord pel qual s’encarrega al Servei Català de la Salut que estableixi els mecanismes necessaris per garantir l’accés de tots els ciutadans als medicaments de dispensació hospitalària i ambulatòria, mentre no es dugui a terme una revisió dels criteris vigents d’accessibilitat als esmentats medicaments.

Avui entra en vigor la Resolució, del 10 de setembre de 2013, de la Dirección General de Cartera de Servicios del Sistema Nacional de Salud i Farmacia, del Ministeri de Sanitat, que modifica les condicions de finançament públic de diferents medicaments, fins ara gratuïts, que es dispensen en els serveis de farmàcia dels hospitals als pacients no hospitalitzats.

El Departament de Salut va demanar al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat l’ajornament de la mesura i una revisió a fons de tots els criteris i condicions de finançament de medicaments. Les raons per demanar aquest ajornament de la mesura són poder garantir la seva idoneïtat, que no es generin dificultats d’accés a alguns medicaments i que cap recurs addicional per cofinançar les prestacions sanitàries públiques pugui comportar una barrera per accedir-hi. Així, el Govern “garanteix l’equitat en l’accés als medicaments per part de tots els pacients afectats per la mesura”.