Territori

Territori i Sostenibilitat licita les obres de millora de l'accessibilitat de l'estació de l'L1 de Just Oliveres

query_builder   2 octubre 2013 13:11

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat licita les obres de millora de l'accessibilitat de l'estació de l'L1 de Just Oliveres

  • Els treballs permetran la instal·lació de nous ascensors per a comunicar les andanes, el vestíbul i el carrer
 
  • L’actuació comportarà una inversió de 2,9 MEUR i es preveu que s’iniciï durant el 2014
Estació metro Just Oliveres L1
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat el procés de licitació de les obres d’adaptació a persones amb mobilitat reduïda de l’estació de l’L1 de Just Oliveres, ubicada al costat de l’estació de Rodalies de l’Hospitalet de Llobregat, a la cruïlla de la Rambla Just Oliveras i l’avinguda Josep Tarradellas.
 
L’actuació comportarà una inversió de prop de 2,9 MEUR, i consistirà en la instal·lació d’ascensors per a comunicar els diversos nivells de l’estació. Es preveu que les obres comencin durant el 2014, amb un termini de 16 mesos.
 
La xarxa de Metro compta amb 12 estacions a l’Hospitalet de Llobregat, 10 de les quals ja són totalment accessibles. Ara, s’impulsa l’adaptació a l’estació Rambla Just Oliveras i l’altra que resta pendent, la de Collblanc, quedarà adaptada amb la posada en funcionament del tram de l’L9 de l’aeroport.
 
En total, 119 estacions de 139 del global de la xarxa de Metro, són ja accessibles a persones amb mobilitat reduïda, la qual cosa suposa el 86%. Les últimes estacions que han quedat adaptades són la de Virrei Amat, de l’L5, i la de Bogatell i Llacuna, de l’L4, mentre que la següent que serà accessible un cop finalitzin les obres d’adaptació que s’hi duen a terme és  la de Passeig de Gràcia, de l’L3.
 
Connexió entre tots els nivells de l’estació
 
Les obres que ara es liciten permetran adaptar completament l’estació de l’L1 de Just Oliveres, i connectar els diversos nivells amb ascensors que facilitaran els moviments.
 
Així, s’instal·laran dos nous elevadors per enllaçar les dues andanes amb el vestíbul. Pel que fa a la comunicació del vestíbul i l’exterior, s’aprofitarà l’ascensor existent que el Departament va posar en marxa el passat 2010 que enllaça el nivell de superfície, a l’avinguda Josep Tarradellas, amb la passarel·la superior que creua les vies d’ADIF. En aquest cas, les obres consistiran ara en habilitar l’espai necessari al vestíbul per encabir aquest ascensor.