Educació

Irene Rigau

La consellera d'Ensenyament afirma que "no hi ha equitat si no hi ha eficàcia en el sistema"

query_builder   2 octubre 2013 19:56

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament afirma que "no hi ha equitat si no hi ha eficàcia en el sistema"

 
  • La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ho ha dit aquesta tarda durant la presentació d’un itinerari formatiu sobre l’aigua a la UdG
 
  • Rigau també ha signat un conveni amb la rectora de la UdG per dur a terme actuacions en el marc del Campus Euromediterrani del Turisme i l’Aigua
 
UdG currículum vertical
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que “no hi ha equitat si no hi ha eficàcia en el sistema. Cal tenir clar on dirigim les energies i saber a qui servim”. La consellera Rigau ha fet aquestes declaracions durant la presentació de l’itinerari formatiu L’Aigua a l’Ensenyament: Currículum vertical. De l’educació secundària obligatòria al màster, que ha tingut lloc aquesta tarda a la Facultat de Dret de la Universitat de Girona (UdG).
 
La consellera ha dit que iniciatives com aquesta, de “gran qualitat” permeten enfortir els lligams entre la vida universitària i el sistema educatiu. Es tracta, doncs, d’una “aposta clara” pel futur dels nois i noies. La consellera ha agraït especialment als instituts que s’han sumat a aquesta iniciativa i ha recordat que històricament s’ha volgut donar tanta responsabilitat al sistema educatiu que “ens hem hagut d’aturar, mirar quina és la nostra funció, quins són els continguts però també en què ha de ser competents els alumnes”. Així, ha explicat que les competències curriculars com les que avui s’han presentat són elements claus de la lluita contra el fracàs escolar.
 
Es tracta d’un itinerari formatiu relacionat amb l’aigua com a eix temàtic que proposa un conjunt de competències que els estudiants han d’anar adquirint a través de les diverses etapes educatives -ESO, batxillerat, cicles formatius de grau superior, grau i màster-, així com els continguts que s’hi vinculen. L’objectiu és enfortir la relació entre l’educació secundària i la universitat. La proposta s’ha elaborat a partir de l’anàlisi dels currículums d’educació secundària -amb la participació dels instituts d’educació secundària Montilivi i Santa Eugènia de Girona- i de la Universitat de Girona.
 
Durant l’acte, la consellera Rigau també ha signat un conveni amb la rectora de la UdG), Anna Maria Geli, per dur a terme actuacions en el marc del Campus Euromediterrani del Turisme i l’Aigua (Campus e-MTA). És un Campus d’Excel·lència Internacional creat per la UdG, la Universitat de les Illes Balears (UiB), l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), que té com principal missió fer front als principals reptes relacionats amb el turisme i l’aigua.
 

 
2 d’octubre de 2013