Empresa i Treball

INDÚSTRIA

El Departament d'Empresa i Ocupació dóna suport a les negociacions per assegurar la continuïtat del projecte industrial de Panrico

query_builder   3 octubre 2013 14:08

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

El Departament d'Empresa i Ocupació dóna suport a les negociacions per assegurar la continuïtat del projecte industrial de Panrico

 
·        El Departament anuncia que fa un seguiment proper i actiu del procés que està vivint l’empresa, així com del diàleg social entre la companyia i els treballadors.
  
 
·        La Generalitat té previst activar els mecanismes financers i operatius necessaris per tal de garantir l’activitat de l’empresa.
 
 
El Departament d’Empresa i Ocupació dóna suport a les negociacions i segueix activament la situació actual que viu l’empresa del sector de l’alimentació Panrico, amb l’objectiu de donar continuïtat al projecte industrial de la companyia en un futur proper.
 
Amb la finalitat de garantir l’ocupació i el manteniment del teixit industrial a Catalunya, el Departament segueix oferint un espai per a la negociació en el qual, amb les eines de flexibilitat que atorga l’actual marc normatiu laboral, s’assoleixi un acord de competitivitat útil per la continuïtat i viabilitat empresarial de la fàbrica de Panrico a Catalunya.
 
El Departament també està realitzant un seguiment del diàleg social entre els directius de Panrico i la plantilla de treballadors. Com en tot procediment de regulació d’ocupació, el Govern manté la confiança que durant el període de consultes s’explorin totes les possibilitats de negociació per tal de permetre mantenir el major nombre de llocs de treball possibles.
 
La Generalitat té previst activar els mecanismes de suport necessaris a nivell financer i operatiu per tal de garantir l’activitat diària de l’empresa, que compta amb una planta de producció a Santa Perpètua de Mogoda, i l’estabilitat dels proveïdors.
 
El suport del Departament d’Empresa i Ocupació a la marca Panrico es fa amb la confiança d’evitar una fractura en el mercat de l‘alimentació a Catalunya. El govern mostra el seu total recolzament amb els treballadors i treballadores que pateixen processos de reestructuració i, en concret, amb els treballadors de Panrico. En aquest sentit, el DEMO ja va intervenir a finals de 2011 en el darrer procés de negociació per a la viabilitat de la fàbrica, assolint-se un acord el mes de febrer de 2012 que va permetre evitar el tancament de la fàbrica de Santa Perpètua.