Bombers

Els Bombers de la Generalitat participen a l'OctObert Airfest que es farà dissabte a l'aeroport de Lleida Alguaire

query_builder   4 octubre 2013 12:17

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat participen a l'OctObert Airfest que es farà dissabte a l'aeroport de Lleida Alguaire

 

  • Els assistents veuran com treballen els avions amfibis i els helicòpters de Bombers, tant en incendis forestals com en rescats de muntanya
 
 
 
Demà, dissabte 5 d’octubre, els Bombers de la Generalitat participaran a la primera edició del festival d’exhibicions aèries OctObert Airfest que se celebra a l’aeroport de Lleida Alguaire entre les 10.00 i les 17.00 hores de la tarda.
 
Així, està previst que a les 12.00 hores comenci un simulacre d’incendi forestal en què dos avions amfibis de Bombers de la Generalitat extingiran el foc d’unes bales de palla. En aquest sentit, els espectadors podran veure de primera mà el llançament de producte retardant des de les aeronaus, la càrrega d’aigua en terra i posteriors descàrregues, i finalment l’aterratge de l’aparell. A continuació, un helicòpter bombarder farà també una demostració de càrrega i descàrrega d’aigua. A la pràctica també hi prendran part efectius del GRAF (Grup d’Actuacions Forestals) i s’explicarà una altra de les funcions dels mitjans aeris: transportar aquesta unitat a zones de difícil accés, en cas d’incendi forestal.
 
A continuació, cap a les 13.45 hores, els membres del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) faran un exercici de rescat de muntanya que consistirà en l’evacuació d’un ferit amb l’helicòpter, mitjançant la tècnica del gruatge.
 
A més a més, el programa del festival aeri també inclou altres modalitats: globus aerostàtics, exhibició de velers, desfilada d’avions ultralleugers, passades d’aviació general, desfilada d’aeronaus històriques, exhibició de la Unitat de Mitjans Aeris dels Mossos d’Esquadra i sessions d’aeromodelisme. També es podrà veure el prototip d’avió amfibi no tripulat que està desenvolupant l’empresa Singular Aircraft.
 
A més, durant tota la celebració hi haurà jornada de portes obertes al costat aire de l’aeroport, fet que permetrà veure de prop els aparells participants.
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 4 d’octubre de 2013
12.00 hores