Institut Català de les Dones

El Govern condemna l'homicidi d'una noia a Tàrrega víctima de la violència masclista

query_builder   8 octubre 2013 10:17

event_note Nota de premsa

El Govern condemna l'homicidi d'una noia a Tàrrega víctima de la violència masclista

El Govern de la Generalitat, a través de Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), condemna enèrgicament l’homicidi d’una noia a Tàrrega presumptament a mans de la seva parella i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.
 
Davant aquests fets la presidenta de l’ICD ha reiterat que “la lluita contra la violència masclista i la seva eradicació és una prioritat pel Govern de la Generalitat de Catalunya”.
 
Montse Gatell ha destacat que “existeix el miratge de que estem en una societat igualitària, quan això no és cert, i tampoc ho és per als i les joves.  I molt lamentablement són fets colpidors com el d’ahir que ens ho venen a mostrar de la manera més brutal”.

La presidenta de l’ICD ha explicat que “els i les més joves aprenen a relacionar-se i inicien relacions de parella seguint models que l’imaginari de la societat escull com a triomfants i que sovint es construeixen sobre estereotips que continuen patrons antics que suposen control, domini i possessió per part dels homes i submissió per part de les noies”.

Les desigualtats que encara vivim pel fet de néixer dona o home estan entre les causes profundes d’aquesta violència. Només arribarem a la seva eradicació si hi ha una assumpció dels valors de la igualtat efectiva entre dones i homes i una suma real i responsable de complicitats”, ha afirmat Gatell.
 
Davant aquest nou cas, Montse Gatell ha insistit que les dones que es trobin en aquesta situació o les persones del seu entorn no dubtin en trucar al telèfon 900 900 120, que és un servei 24 hores, confidencial i gratuït, o s’adrecin a algun dels serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori de Catalunya.