Salut

L'Associació Alba Pérez finança un projecte de l'IDIBELL per a la recerca del sarcoma d'Ewing

query_builder   8 octubre 2013 18:45

event_note Nota de premsa

L'Associació Alba Pérez finança un projecte de l'IDIBELL per a la recerca del sarcoma d'Ewing

 
L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i l’Associació Alba Pérez contra el càncer infantil han signat un conveni per finançar amb 200.000 euros un projecte d’investigació dirigit pel cap de grup de recerca en sarcomes Òscar Martínez-Tirado que té com a objectiu trobar nous tractaments contra el sarcoma d’Ewing.
 
El sarcoma d’Ewing és el segon càncer d’os més comú i afecta nens i joves. Actualment, si es diagnostica a temps i no presenta metàstasi, es pot curar en el 80% dels casos però entre el 25% i el 30% dels casos es diagnostiquen quan ja existeix metàstasi i la supervivència baixa fins al 30%.
 
L’Associació Alba Pérez
 
A l’Alba li van diagnosticar sarcoma d'Ewing quan encara no tenia cinc mesos. Des de llavors, el seu pare Rafa Pérez no ha deixat de lluitar per recaptar fons per a la Investigació d’aquest càncer infantil. Va fundar l'Associació Alba Pérez Contra el Càncer Infantil que organitza actes benèfics i que té com a objectiu ajudar a la investigació de nous tractaments contra el sarcoma d’Ewing, el segon càncer d'ossos més comú i que afecta infants i joves.

Després de 5 anys de lluita , l’Alba va morir el passat 1 d'agost. No obstant això, Rafel Pérez vol continuar¿@ la batalla contra aquest¿@ càncer " ja no ho faig per la meva filla sinó perquè cap nen hagi de passar, el que va passar ella".
 
La recerca de nous tractaments
 
Aquest estiu un amic li va enviar una notícia que havia vist publicada al diari. Un equip de l'IDIBELL havia publicat un estudi sobre l'efecte d’un antibiòtic per tractar el sarcoma d'Ewing. Es tractava d’un estudi inicial i la notícia deixava clar que aquest antibiòtic no es podria fer servir en humans . Tot i així, Rafa Pérez es va posar en contacte amb el cap del grup de Recerca en sarcomes de l'IDIBELL , Òscar Martínez- Tirado .

De seguida van connectar i es va anar forjant el projecte que ara neix. L'Associació finançarà amb 200.000 € el projecte de Martínez-Tirado¿@ per investigar nous tractaments contra el sarcoma d'Ewing. El dilluns 30 de setembre es va signar el conveni de col·laboració i el 2 d'octubre es va fer el lliurament del taló durant un sopar benèfic en honor a la Alba .
 
L'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge
 
L'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca creat l'any 2004. Està participat per l'Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l'Institut Català de la Salut, l'Institut Català d'Oncologia, i la Universitat de Barcelona. Properament, s’incorporarà al Patronat de l’institut l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. L’IDIBELL s’ubica a l’espai Biopol’H de l’Hospitalet de Llobregat i és membre del Campus d'Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc.