Esport

La Secretaria General de l'Esport i la Diputació de Barcelona, unides per promoure l'activitat física i un estil de vida saludable

query_builder   10 octubre 2013 10:30

event_note Nota de premsa

La Secretaria General de l'Esport i la Diputació de Barcelona, unides per promoure l'activitat física i un estil de vida saludable

La col·laboració entre la Secretaria General de l’Esport i la Diputació de Barcelona en els últims mesos en diversos programes destinats a la promoció de l’activitat física en el marc d’un estil de vida saludable de les persones ha donat els primers resultats positius en dos aspectes principals: d’una banda, ha baixat el sedentarisme en la població adulta, i d’una altra banda, s’ha aconseguit un estalvi econòmic en despesa d’atenció sanitària.
sge
El Pla Nacional de Promoció de l’Activitat Física (PNPAF) que la Secretaria General de l’Esport està impulsant des del 2012, i que ara aplica conjuntament amb la Diputació de Barcelona, pretén agrupar totes les iniciatives que, en el marc de la promoció de l’activitat física, generen els diversos agents públics i privats, per donar continuïtat i consolidar els bons resultats exposats anteriorment.
 
L’actuació conjunta que estan portant a terme ambdues institucions públiques durant aquesta temporada es poden visualitzar en els 4 objectius següents:
 
1.         Millorar la capacitació dels  professionals implicats amb l’elaboració d’un pla de formació conjunt.
 
2.         Difondre, coordinar i dinamitzar consells i accions per a la pràctica de l’activitat física com eina preventiva i terapèutica, des del servei bàsic de l’atenció primària i en l’oferta d’activitat dins l’àmbit esportiu.
 
3.         Potenciar la utilització de recursos esportius municipals, en espais urbans i en el medi natural.
 
4.         I, impulsar la col·laboració entre els diferents agents dels municipis de les comarques de Barcelona implicats, en l’àmbit de la promoció de l’activitat física, de l’esport i de la salut.
 
El mes de maig d’enguany es va signar un conveni específic de col·laboració entre la Secretaria General de l‘Esport i la Diputació de Barcelona, amb la clara voluntat d’unir esforços per seguir treballant en el binomi promoció de l’activitat física–promoció de la salut. Aquest conveni forma part de l’Acord Marc que les dues institucions van signar prèviament per desenvolupar i potenciar accions continuades en l’àmbit de l’activitat física i l’esport en els municipis de les comarques de Barcelona.
 
Com a programa comunitari i que té relació amb un del eixos principals d’actuació de l’Acord Marc esmentat, és bàsica i necessària una implicació dels Ajuntaments que garanteixi la col·laboració entre els diferents sectors i institucions. Aquesta sinergia institucional és la que ha de facilitar la progressiva implementació dels programes en base a un bon nivell de formació dels prescriptors, un bon nivell de coordinació entre les diferents estructures de suport a l’activitat, i una proximitat final a les persones beneficiàries, que afavoreixi la seva participació.
 
 

1  

Imatges

Ivan Tibau (SGE) i Josep Salom (Diputació)

Ivan Tibau (SGE) i Josep Salom (Diputació) 3659