Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat: Actualització de l'Alerta del pla SISMICAT (08.00 h)

No s'ha produït cap sisme les darreres 24 hores a la costa de Castelló

query_builder   11 octubre 2013 09:01

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat: Actualització de l'Alerta del pla SISMICAT (08.00 h)

No s'ha produït cap sisme les darreres 24 hores a la costa de Castelló

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha rebut informació de l’Institut Geològic de Catalunya (IGC) de que les darreres 24 hores no s’ha registrat cap sisme a la zona de la costa de Castelló.
 
Recordem que el Pla SISMICAT es troba preventivament en Alerta des del dia 3 d'octubre per tal de fer un seguiment més exhaustiu del fenomen sísmic a la costa propera a les Terres de l'Ebre.
 
Des del divendres dia 4 no es produeix cap sisme que superi els 2,5 graus Richter i, en general, l’activitat ha disminuït, tot i que no es pot descartar que se’n tornin a produir.
 
Des de l’inici de l’episodi, el 8 de setembre, dels més de 500 petits sismes registrats es té constància que s’han percebut 8 sismes (casos en que hi ha hagut trucades al Telèfon d'emergències 112 o a les policies locals de la zona).
 
Protecció Civil de la Generalitat està en contacte amb els Ajuntaments de la zona afectada i els cossos operatius per fer seguiment de la situació. Recordem que fins al moment no s'han registrat danys ni en habitatges ni en infraestructures.
 
Des de Protecció Civil de la Generalitat es recorda a la població que cal seguir les informacions per estar al cas de les novetats que es puguin produir.
 
Tanmateix, es recorda que en cas de sisme important s’ha d’evitar sortir a l’exterior en els primers moments ja que es podrien despendre objectes de façanes o balcons. Cal situar-se al costat de parets mestres o sota objectes sòlids si el sisme sacseja la vivenda. Si percebeu olor a gas, tanqueu la clau de pas.
 
Mantingueu la tranquil·litat en tot moment i recordeu que el 112 és el telèfon d’emergències. Si sortiu a l’exterior, per possible afectació a l’edifici, situeu-vos lluny de parets i façanes.
 
Podeu consultar tots els consells per risc sísmic al web de Protecció Civil www.gencat.cat/interior/sismes i fer seguiment en continu al seu twitter @emergenciescat.
 
Cada vegada que arriba un avís de sisme de l’Institut Geològic de Catalunya (IGC), Protecció Civil a través del CECAT inicia el protocol de comprovacions fent les trucades corresponents al telèfon 112, als diferents cossos operatius i a les policies locals per confirmar si hi ha hagut trucades de la ciutadania, o bé s’han produït danys materials o personals.