Esport

El secretari general de l'Esport reitera el compromís del Govern de treballar per garantir la màxima seguretat en la pràctica esportiva de competició

query_builder   11 octubre 2013 14:19

event_note Nota de premsa

El secretari general de l'Esport reitera el compromís del Govern de treballar per garantir la màxima seguretat en la pràctica esportiva de competició

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha refermat avui el compromís el Govern de treballar per garantir que la pràctica de l’esport de competició es realitzi a Catalunya amb un grau de seguretat màxim per als practicants. Així s’ha pronunciat durant la presentació de la Jornada d’Actualització en Cardiologia de l’Esport, on aquest matí s’ha debatut sobre les novetats en la recerca al voltant d’un camp mèdic de gran importància en la salut dels esportistes. Uns 200 inscrits han seguit les ponències de reconeguts experts.
sge
Foto: Jordi Estruch
Celebrada a la seu del Consell Català de l’Esport, que l’ha organitzat, la jornada ha comptat amb prop de 200 metges de l’esport i especialistes d’aquest àmbit –incrementant sensiblement els 70 de fa dos anys- i amb les ponències d’especialistes d’alt nivell encapçalats pel doctor Josep Brugada, director mèdic de l’Hospital Clínic, sota la coordinació del cap de la Unitat de Medicina de l’Esport de la Secretaria General de l’Esport, Josep Antoni Gutiérrez.
 
En la seva intervenció, Ivan Tibau ha exposat que la jornada és un instrument més en les actuacions de la Secretaria General de l’Esport per vetllar per la salut de l’esportista, i ha reiterat el compromís el Govern de “treballar per  garantir que la pràctica de l’esport de competició es realitzi a Catalunya amb un grau de seguretat màxim per als practicants”.
 
El secretari general de l’Esport ha recordat que el Govern ha centrat els esforços en diferents programes d’esport d’alt nivell i ha mostrat la voluntat que aquests serveis els pugui tenir qualsevol esportista català que participi en competicions federades. “És per això que des de la Secretaria General de l’Esport volem impulsar la medicina de l’esport arreu del país amb la implementació del Decret d’Acreditació de Centres de Medicina de l’Esport per regular tot el procés de l’aptitud esportiva per a l’obtenció de la llicència federativa”, ha exposat.
 
Dins d’aquest procés de l’aptitud esportiva, ha afegit, l’estudi del funcionament cardíac esdevé fonamental, motiu pel qual cal formar els especialistes, àmbit on la SGE compta amb els coneixements de l’Hospital Clínic i el Grupo Mémora per executar un programa de prevenció del risc cardiovascular en els esportistes d’elit del nostre país. “El nostre objectiu és poder estendre aquest suport a tots els esportistes federats de Catalunya”, ha conclòs.
 
Josep Brugada, per la seva banda, ha subratllat la necessitat dels metges de l’esport de tenir uns bons coneixements de cardiologia esportiva per tal que “els esportistes practiquin activitat de manera segura”, tasca per a la qual l’Hospital Clínic posa a disposició els seus recursos i experiència. Finalment, Eduard F. Vidal, vicepresident del Grupo Mémora, ha mostrat el compromís d’aquesta institució en implicar-se en l’estudi i la investigació sobre la mort sobtada.
 
Després de la inauguració institucional, les ponències han abordat sobre els signes d’alarma en l’esportista, la resposta hipertensiva durant l’esforç, el programa de prevenció de mort sobtada a l’esport d’alt rendiment català, la prevenció de la mort sobtada in situ o l’experiència internacional en casos relacionats amb aquest fenomen. El grup de ponents l’han complementat els doctors de l’Hospital Clínic Marta Sitges, Maria Sanz i Gonzalo Grazioli; Ignasi de Yzaguirre (Consell Català de l’Esport), i Ignacio Fernández Lozano (Unidad de Arrítmias, Hospital Puerta de Hierro (Madrid).

1  

Imatges

Fotografia de la inauguració de la Jornada (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia de la inauguració de la Jornada (Autor: Jordi Estruch) 311