Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat: Actualització de l'Alerta del pla SISMICAT (10.00 h)

query_builder   13 octubre 2013 10:31

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat: Actualització de l'Alerta del pla SISMICAT (10.00 h)

  • La passada nit s’ha registrat 1 sisme d’1.7 graus de magnitud en l’escala Richter a la zona de Terres de l’Ebre
  • No es té constància de que s’hagi percebut per la població (no hi ha hagut trucades al telèfon 112 ni a les policies locals
  • Des del divendres dia 4 no es produeix cap sisme que superi els 2,5 graus Richter i, en general, l’activitat ha disminuït, tot i que no es pot descartar que se’n tornin a produir
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), ha rebut informació de l’Institut Geològic de Catalunya (IGC) de que les darreres 24 hores s’ha registrat 1 sisme a la costa davant Terres de l’Ebre d'1.7 de magnitud en l’escala Richter. Va tenir lloc ahir a les 20.40 h i no es té constància que hagi estat percebut per la població de les Terres de l’Ebre; ja que no hi ha hagut cap trucada al telèfon d’emergències 112 ni a les policies locals, i tampoc ha causat cap mena de dany material.
 
Sismes produïts des d’ahir pel matí fins aquest matí:
  • 12/10/2013, 20:40 h, magnitud 1,7
 
Recordem que el Pla SISMICAT es troba preventivament en Alerta des del dia 3 d'octubre per tal de fer un seguiment més exhaustiu del fenomen sísmic a la costa propera a les Terres de l'Ebre.
 
Des del divendres dia 4 no es produeix cap sisme que superi els 2,5 graus Richter i, en general, l’activitat ha disminuït, tot i que no es pot descartar que se’n segueixin produint.
 
Des de l’inici de l’episodi, el 8 de setembre, i dels més de 500 petits sismes registrats es té constància que s’han percebut 8 sismes (casos en que hi ha hagut trucades al Telèfon d'emergències 112 o a les policies locals de la zona).
 
Protecció Civil de la Generalitat, en contacte amb els Ajuntaments de la zona afectada i els cossos operatius està recopilant informació per descartar danys. Recordem que fins al moment no s'han registrat danys ni en habitatges ni en infraestructures.
 
Protecció Civil de la Generalitat recorda a la població que cal seguir les informacions per estar al cas de les novetats que es puguin produir.
 
Tanmateix, es recorda que en cas de sisme important s’ha d’evitar sortir a l’exterior en els primers moments ja que es podrien despendre objectes de façanes o balcons. Cal situar-se al costat de parets mestres o sota objectes sòlids si el sisme sacseja la vivenda. Si percebeu olor a gas, tanqueu la clau de pas.
 
Mantingueu la tranquil·litat en tot moment i recordeu que el 112 és el telèfon d’emergències. Si sortiu a l’exterior, per possible afectació a l’edifici, situeu-vos lluny de parets i façanes.
 
Podeu consultar tots els consells per risc sísmic al web de Protecció Civil www.gencat.cat/interior/sismes i fer seguiment en continu al seu twitter @emergenciescat.
 
Cada vegada que arriba un avís de sisme de l’Institut Geològic de Catalunya (IGC), Protecció Civil a través del CECAT inicia el protocol de comprovacions fent les trucades corresponents al telèfon 112, als diferents cossos operatius i a les policies locals per confirmar si hi ha hagut trucades de la ciutadania, o bé s’han produït danys materials o personals.