Oficina del President

Gresol

President Mas: "Catalunya segueix sent atractiva i va ser la regió europea que va captar més inversió el 2012"

query_builder   16 octubre 2013 11:41

event_note Nota de premsa

President Mas: "Catalunya segueix sent atractiva i va ser la regió europea que va captar més inversió el 2012"

  • El cap de l’Executiu ha inaugurat aquest matí a Salou la XII Jornada Gresol, dedicada a les “Claus econòmiques per anticipar-se al futur”
  • El president assegura que el principal objectiu del projecte BCN World “és convertir el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre, i Catalunya en el seu conjunt, en un territori d’alta especialització en turisme de negocis”
El president Mas ha inaugurat a Salou la XII Jornada Gresol
El president Mas ha inaugurat a Salou la XII Jornada Gresol
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquest matí des de Salou que Catalunya segueix sent un país de fort atractiu i que una mostra evident d’aquesta realitat és el fet que “el 2012, malgrat el soroll polític, Catalunya va ser la regió continental europea que va tenir més captació d’inversió”, i, en el primer semestre del 2013, ha estat la segona.   
 
En la inauguració de la XII Jornada Gresol, un fòrum de debat de l’empresariat de la demarcació de Tarragona, que enguany està dedicat al tema “Claus econòmiques per anticipar-se al futur”, el president ha remarcat que aquest atractiu inversor es veu en camps molt diferents, com el logístic, l’industrial o el financer, i, especialment, en el turístic.
 
En aquest últim camp, Artur Mas ha defensat el projecte BCN World, assegurant que, més enllà de les polèmiques que genera una iniciativa d’aquestes característiques, “el principal objectiu d’aquest projecte és convertir el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre, i Catalunya en el seu conjunt, en un territori d’alta especialització en turisme de negocis”.
 
El cap de l’Executiu ha destacat que aquesta vessant, “al costat de l’oferta reeixida i atractiva que ja hi ha de turisme familiar”, convertirà Catalunya “en un dels aparadors més potents a tot Europa, a la Mediterrània i, per tant, a tot el món”. Per aquest motiu, ha volgut agrair als alcaldes de Salou i Vila-seca la seva capacitat per arribar a un acord per portar el projecte a Catalunya perquè ha subratllat que “el clima d’entesa i voluntat conjunta és bàsic” per tal de captar inversions com aquesta.
 
 
La sortida de la recessió s’està produint”
 
El president ha començat la seva intervenció al fòrum assegurant que “és bastant evident que la sortida de la recessió s’està produint”, malgrat remarcar que tots els pronòstics s’han d’agafar amb prudència i que ningú sap quina serà la intensitat de la recuperació. “Hi ha moltes dades que indiquen que estem sortint de la pitjor recessió dels darrers 40-50 anys”, ha dit, i ha afegit que un dels senyals positius és el fet que, “si no canvia el panorama, per primera vegada en tres anys, l’any vinent la factura dels interessos del deute de la Generalitat ja no pujarà més”.
 
Per sortir de la millor manera d’aquesta dura etapa de crisi econòmica, el president de la Generalitat ha assegurat que cal posar l’accent en tres paràmetres d’acció: afavorir l’activitat industrial, incentivar la formació i captar inversió.
 
“Catalunya té l’oportunitat d’afavorir tant com pugui la seva activitat industrial i és clau que ho fem”, ha reblat Artur Mas. En aquest marc, el president ha destacat el corredor ferroviari del Mediterrani, el sector logístic, l’agroalimentari o el petroquímic, com a exemples d’inversions significatives que atreu Catalunya.
 
A nivell de formació, el cap del Govern ha posat en relleu el fet que, en aquests moments, malgrat que la Generalitat compta amb un 20% menys de pressupost, “a Catalunya s’està reduint el fracàs escolar”. També ha explicat que, “per primera vegada, ens acostem als estàndards europeus de la Formació Professional”, amb un 40% de seguiment , i que millorar aquesta dada és clau per als propers anys.
 
En la XII Jornada Gresol, que s’ha fet al Teatre Auditori de Salou, també hi han intervingut el president de la Fundació Gresol, Anton Pont; el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tarragona, Albert Abelló, i l’alcalde de Salou, Pere Granados. També hi ha assistit el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el delegat territorial de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin.
 
Al llarg del matí, el cap de l’Executiu també visitarà l’Ajuntament de Salou, així com l’Escola Internacional del Camp, situada en aquest municipi. A continuació, es desplaçarà a Vila-seca, on inaugurarà l’ampliació de l’Institut Ramon Barbat.

1  

Imatges

XII Jornada Gresol

XII Jornada Gresol 478