Cultura

La plataforma d'aprenentatge del català Parla.cat arriba als 150.000 usuaris inscrits en 5 anys

query_builder   16 octubre 2013 13:02

event_note Nota de premsa

La plataforma d'aprenentatge del català Parla.cat arriba als 150.000 usuaris inscrits en 5 anys

  • Cada dia 80 nous usuaris s’inscriuen a aquest entorn virtual de formació
 
  • Internautes de 185 països han fet ús d’aquesta eina, que ha esdevingut referent de l’aprenentatge del català a Internet
Mapa de l'ús de Parla.cat al món.
Mapa de l'ús de Parla.cat al món.
 
Durant els seus primers 5 anys de vida, 150.000 usuaris s’han inscrit a la plataforma d’aprenentatge del català Parla.cat, una mitjana de 80 nous matriculats diaris als seus cursos en línia. Usuaris de 185 països ja l’han utilitzada en aquest període, tal com es pot observar a la imatge.
 
A més d’Espanya, les visites al portal procedeixen majoritàriament de França, Estats Units, Itàlia, Alemanya i el Regne Unit. La comunitat autònoma de fora del domini lingüístic català amb més usuaris registrats és Madrid, mentre que la ciutat amb més nombre de visitants és Barcelona, seguida de Madrid, Girona, Tarragona i Lleida.
 
Actualment, Parla.cat és una part fonamental de l’oferta formativa del Consorci per a la Normalització Lingüística, dels serveis lingüístics de totes les universitats catalanes, dels serveis de formació dels treballadors de la Generalitat de Catalunya i de les universitats estrangeres de la xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior de l’Institut Ramon Llull. A dia d’avui, 147 professors d’aquestes institucions han exercit com a tutors dels cursos de la plataforma.
 
L’entorn virtual va obrir-se al públic el 4 d’octubre de 2008 amb la fita d’oferir un entorn formatiu complet i organitzat que facilités l’aprenentatge de la llengua i el coneixement de la cultura catalana a qualsevol persona d’arreu del món. La plataforma ofereix cursos en modalitat lliure o bé amb tutoria.
 
Parla.cat és una iniciativa del Departament de Cultura a través de la Direcció General de Política Lingüística i l’Institut Ramon Llull, i amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística.

1  

Imatges

Mapa d'ús de Parla.cat al món.

Mapa d'ús de Parla.cat al món. 299