Interior

L'Enquesta de Seguretat Pública 2013 marca una disminució de la victimització i un augment de la percepció de la seguretat

query_builder   16 octubre 2013 17:56

event_note Nota de premsa

L'Enquesta de Seguretat Pública 2013 marca una disminució de la victimització i un augment de la percepció de la seguretat

    

  •  El conseller d’Interior diu que l’enquesta posa de relleu que “la seguretat millora malgrat la crisi”.
  •          La percepció de la ciutadania sobre la seguretat ha augmentat 3 dècimes respecte l'any anterior
  •       La valoració dels serveis policials manté una tendència a l’alça. Els ciutadans creuen que la policia catalana ha millorat i que ho continuarà fent en un futur
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha comparegut aquesta tarda a petició pròpia al Parlament per presentar l'Enquesta sobre la Seguretat Pública a Catalunya 2013, que inclou, entre d’altres dades, els resultats sobre victimització, percepció de la seguretat i el civisme i la valoració dels serveis policials per part dels ciutadans.
 
En aquest sentit, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha anunciat avui que per tercer any consecutiu està baixant el percentatge de les persones residents a Catalunya que informen haver estat víctimes d’algun fet que elles mateixes consideren delictiu. L’any 2009 eren aproximadament el 20% les que informaven de furts, atracaments o agressions, i actualment (juliol 2012 – juny 2013) han baixat al 16%. L’any 2009, el 7% informava de danys als seus bens i actualment la xifra és al voltant del 5%.
 
Durant tres o quatre anys consecutius s'observen tendències a la baixa en el percentatge de persones victimitzades. Complementàriament, la percepció sobre el nivell de seguretat s'ha mantingut estable o ha millorat, la qual cosa ens permet parlar d'un canvi de tendència.
 
El titular d’Interior ha dit que “és un aspecte positiu a subratllar” el fet que baixi la victimització i augmenti la percepció de seguretat “i més, tenint en compte que som en un moment de crisi econòmica”. Per tant, “la seguretat millora malgrat la crisi”, ha afegit el conseller.
 
Els resultats de l'Enquesta de Seguretat Pública 2013, segons el conseller, posen de relleu que “no hi ha motius per l’alarma però tampoc per la satisfacció”. “El principal repte és mantenir-nos”, ha afegit.
 
El conseller també ha destacat la bona feina feta pels serveis policials, ja que la valoració de la ciutadania respecte el seu servei segueix en un tendència positiva continuada. “Hi ha confiança en el cos dels Mossos d’Esquadra, i això, lluny de relaxar-nos ens obliga encara més”, ha afirmat.
 
 
*Adjuntem nota de premsa amb gràfics
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en pdf

Nota de premsa en pdf
PDF | 67

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia