Direcció General de Comunicació

Premis Nacionals de Comunicació 2013: Toni Clapés, "El gran dictat", Ara.cat, l'agència ACN, les associacions ACPG-ACPC-APPEC, Miquel Sambola i menció d'honor per Justo Molinero

query_builder   16 octubre 2013 19:23

event_note Nota de premsa

Premis Nacionals de Comunicació 2013: Toni Clapés, "El gran dictat", Ara.cat, l'agència ACN, les associacions ACPG-ACPC-APPEC, Miquel Sambola i menció d'honor per Justo Molinero

  • El jurat s’ha reunit avui per escollir els guardonats i el lliurament dels premis tindrà lloc el 21 de novembre en un acte al Palau de la Generalitat
  • S’ha decidit també atorgar una menció d’honor al grup Teletaxi amb motiu del 30 aniversari del projecte liderat per Justo Molinero
El jurat de la XIIIa edició dels Premis Nacionals de Comunicació, reunit avui al Palau de la Generalitat, ha decidit atorgar els guardons d’enguany a Toni Clapés, en la categoria de ràdio; al programa concurs “El gran dictat” que presenta Òscar Dalmau a TV3; a l’Ara.cat, en la categoria de mitjà d’arrel digital; a l’Agència Catalana de Notícies, en la categoria de mitjà de proximitat; a les associacions que apleguen mitjans locals i comarcals,  l’ACPG, l’ACPC i l’APPEC; i al publicista Miquel Sambola, en la categoria de publicitat.
 
El jurat també ha considerat oportú en l’edició d’enguany atorgar una Menció d’Honor al Grup Teletaxi, encapçalat per Justo Molinero, fundat fa 30 anys, per la seva trajectòria i el seu paper en el panorama mediàtic català. El lliurament dels premis tindrà lloc en un acte al Palau de la Generalitat el proper 21 de novembre.
 
El jurat ha valorat de Toni Clapés la seva llarga trajectòria periodística en el món de la ràdio a Catalunya i amb programes líders d’audiència, primer a Catalunya Ràdio i després a RaC1. Pel que fa al programa “El gran dictat”, presentat per Òscar Dalmau, el jurat ha volgut distingir l’èxit d’un programa d’entreteniment, però a l’hora pedagògic, adaptat a un públic familiar que desenvolupa una tasca molt important en favor de la llengua catalana.
 
Els Premi Nacional de Comunicació en la categoria de mitjà d’arrel digital ha recaigut sobre l’Ara.cat. Tot i la joventut d’aquest mitjà, s’ha destacat l’aposta decidida per una redacció abocada de manera integrada a la producció de continguts digitals que l’han portat al lideratge en aquest àmbit.
 
El jurat dels Premis Nacionals de Comunicació ha volgut distingir en aquesta XIIIa edició l’Agència Catalana de Notícies en la categoria de mitjà de proximitat. L’ACN és l’agència de referència en la provisió de continguts als mitjans catalans, però en especial als de proximitat, i presta un servei essencial per afavorir la qualitat en els continguts i garanteix la visibilitat de tot el territori des del punt de vista informatiu..
 
En la categoria de premsa, s’ha atorgat de manera conjunta a tres entitats: Associació Catalana de Premsa Gratuïta i digital (ACPG), Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) i Associació de Publicacions Periòdiques en català (APPEC). Les tres són referents en l’àmbit de l’associacionisme en el terreny dels mitjans de comunicació. Actualment, les tres es troben en un procés de creació d’una federació per treballar conjuntament en la defensa dels interessos dels creadors de continguts informatius catalans amb més força i amb major representativitat.
 
El Premi Nacional de Comunicació en la categoria de publicitat ha estat per Miquel Sambola, amb una llarguíssima trajectòria en aquest àmbit.
 
Finalment, el jurat ha volgut atorgar una Menció d’Honor al Grup Teletaxi i en especial al seu fundador, Justo Molinero, coincidint amb el 30 aniversari de la posada en marxa d’aquest projecte mediàtic. Un grup de ràdio i TV que després de tres dècades continua comptant amb la fidelitat d’una nombrosíssima audiència que valora l’entusiasme i l’estil propi i diferenciat impulsat per Justo Molinero.
 
Els Premis van ser creats l'any 1999 amb motiu dels 75 anys del naixement de la primera emissió regular de ràdio a Catalunya. L'objectiu dels guardons és atorgar un reconeixement a les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada.