Delegació a Lleida

Comença el tractament contra la mosca negra des de Lleida a l'aiguabarreig Segre-Cinca

query_builder   2 agost 2013 20:44

event_note Nota de premsa

Comença el tractament contra la mosca negra des de Lleida a l'aiguabarreig Segre-Cinca

 
Els cabals extraordinaris dels rius han obligat a retardar les fumigacions
 
Les anàlisis de les mostres recollides han evidenciat una presència considerable de larves
Mosca negra
Imatge de la prospecció de larves al Segre per part d'un tècnic del CODE
 
La Generalitat de Catalunya començarà la setmana vinent el tractament contra la mosca negra en el riu Segre, des de la ciutat de Lleida, i en l’últim tram del riu Cinca.
 
Aquest any l’aplicació de les fumigacions a través del Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i Montsià (CODE) s’ha vist retardat tres mesos a causa del cabal dels rius, extraordinàriament elevat durant la part final de la primavera i els primers mesos d’estiu.
 
En la reunió que ha mantingut avui el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, a l’Ajuntament de la Granja d’Escarp amb els alcaldes dels municipis de les zones habitualment més afectades per la mosca negra, s’ha explicat que fins al mes de novembre s’efectuaran tres tongades de fumigacions sobre les larves de l’insecte. En cadascuna, l’helicòpter aplicarà l’insecticida biològic i altament selectiu BTI en 22 punts del riu Segre i en 3 punts del tram català del Cinca.
 
Ramon Farré ha comunicat que tornarà a insistir davant el delegat del Govern d’Aragó a Osca per intentar que es facin actuacions de fumigació contra la mosca negra en la part aragonesa del Cinca per tal que el tractament guanyi en efectivitat.
 
A la reunió d’avui també hi ha assistit el president del Consell Comarcal de Segrià, Pau Cabré, i la responsable del Servei de Salut Pública a Lleida, Mercè Bieto.