Delegació a Barcelona

Generalitat de Catalunya

Fernando Brea ha recorregut diferents municipis i entitats del Vallès Oriental

query_builder   17 octubre 2013 15:56

event_note Nota de premsa

Fernando Brea ha recorregut diferents municipis i entitats del Vallès Oriental

El delegat del Govern, Fernando Brea, ha estat el 16 d’octubre de visita institucional per diferents indrets del Vallès Oriental. S’ha reunit amb l’alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño; l’alcalde de Sant Pere de Vilamajor, Martí Artalejo; el president de l’empresa KH Lloreda, Josep Maria Lloreda, amb seu a Canovelles; i, a la seu del Club de Handbol de Granollers, amb el seu president, Josep Pujades; el gerent, Pep Blanxart.
Generalitat de Catalunya
El delegat i l'alcalde al peu de la C-35, a Sant Celoni
 
En la visita oficial a Sant Celoni ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde per tal de conèixer directament la realitat local i els projectes del consistori, com ara corregir els problemes de trànsit de l’accés urbà de Barcelona a Sant Celoni a través de la carretera C-35.
 
Sant Celoni
L’Ajuntament ha planificat una rotonda a l’alçada de la zona denominada Illes Velles, i una altra a l’entrada Nord, a la zona dels serveis del tanatori. Inicialment havia un projecte per fer una rotonda a diferents nivells, cosa que representava un sobrecost inassolible, de manera que el consistori ha optat per aquesta altra alternativa de dues rotondes de superfície que satisfà un doble objectiu: incrementar la seguretat, tant de vehicles com de vianants, i reduir significativament el cost de l’obra. A hores d’ara s’està pendent del corresponent projecte executiu.
 
També s’ha plantejat la demanda de la construcció de la nova escola Soler de Vilardell, que ja ha tingut diferents ampliacions de les seves instal·lacions i mòduls. El DOGC ja ha publicat el concurs obert per fer el projecte d’integració de l’escola en un sol edifici. L’alcalde Joan Castaño ha fet saber al delegat del Govern la predisposició de l’Ajuntament per participar en el cost de l’execució de l’obra amb recursos compartits.
 
Quant a l’Hospital de Sant Celoni, l’alcalde ha reclamat gestions al delegat perquè aquest centre de referència a la comarca no perdi els serveis que ara presta.
 
Fernando Brea ha exposat la feina que desplega la Delegació del Govern. S’ha referit especialment al Consell de Direcció de l’Administració Territorial, que presideix, com el seu òrgan més representatiu i un “eficaç instrument que representa a tots els departaments de la Generalitat”. Des de la Delegació –ha dit,  estem fent  un esforç per potenciar aquest òrgan, que a la pràctica és un equip de treball transversal que agilitza molts tràmits i facilita atendre la demanda del territori.
 
KH, a Canovelles
Tot seguit el delegat ha viatjat a Canovelles per visitar les instal·lacions de l’empresa KH Lloreda. Brea ha estat rebut pel president Josep Maria Lloreda i ha pogut comprovar in situ l’alt grau de tecnificació en la gestió que ha posat en pràctica aquesta companyia líder en el mercat dels productes de neteja.
 
Es tracta d’una empresa familiar que va néixer el 1949 per dedicar-se als recobriments industrials i que, de la mà de l’actual president, fill del fundador, va optar a partir de 1994 per un gir estratègic que l’ha portat a ser un dels fabricants i distribuïdors més reconeguts en l’àmbit de productes de neteja industrials i per a la llar.  
 
L’aposta per la tecnificació li ha permès a KH reduir els costos, augmentant l’eficiència i fent-se cada cop més competitiva, fins a haver aconseguit avui més del 50 per cent de la quota de mercat estatal amb els seus productes més coneguts. KH Lloreda compta amb una de les poques instal·lacions que integren un magatzem totalment robotitzat per al tractament d’emmagatzematge i distribució de totes les seves mercaderies, tot evitant incidències, augmentant la seguretat i garantint el servei de comandes. També cal posar de relleu la pràctica de la gestió compartida, entre un equip directiu molt qualificat que pren les decisions de manera conjunta.
 
Sant Pere de Vilamajor
Fernando Brea ha anat seguidament a fer una primera visita oficial a l’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor. Reunit amb l’alcalde Martí Artalejo, també ha exposat el desenvolupament i objectius del Consell de direcció territorial amb què compta la Delegació del Govern.
 
L’alcalde ha explicat les expectatives locals i ha fet especial esment a l’interès per fer actuacions de rehabilitació a diferents edificis del nucli antic del municipi, de gran valor cultural i arquitectònic. Des del consistori es vol revaloritzar el nucli històric com a fórmula per atreure turisme i dinamitzar l’economia local i ja han demanat ajuts provinent del PUOSC i el FEDER.
 
Club de Handbol Granollers
El viatge institucional d’aquesta jornada pel Vallès Oriental ha finalitzat a Granollers, on el delegat ha estat rebut pel gerent del Club de Handbol, Pep Blanxart; el president, Josep Pujades; i altres membres de l’equip directiu.
 
Aquesta entitat esportiva compta actualment amb 440 membres a la pedrera, en diferents categories, a banda dels que formen el primer equip. Aquest potencial és el resultat de la implantació d’una filosofia de treball en què intervenen tant aspectes formatius com esportius. L’entitat ofereix les seves possibilitats a l’alumnat de diferents centres educatius i compta amb tres instituts que participen de manera específica, de manera que avui el handbol de Granollers és un referent esportiu de primer ordre i un referent  reconegut en l’àmbit europeu.

1  

Imatges

Fernando Brea amb l'equip directiu del Handbol Granollers

Fernando Brea amb l'equip directiu del Handbol Granollers 47

1  

Fitxers adjunts

El delegat del Govern amb l'alcalde de Sant Pere de Vilamajor, Martí Artalejo

El delegat del Govern amb l'alcalde de Sant Pere de Vilamajor, Martí Artalejo
JPG | 32

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia