Drets Socials

Fila 0

Consellera Neus Munté: "El Pacte per a la lluita contra la pobresa serà l'eina més eficaç per combatre la vulnerabilitat social"

query_builder   17 octubre 2013 18:30

event_note Nota de premsa

Consellera Neus Munté: "El Pacte per a la lluita contra la pobresa serà l'eina més eficaç per combatre la vulnerabilitat social"

La consellera de Benestar Social i Família ha tornat a reiterar que el Pacte per a la lluita contra la pobresa a Catalunya estarà enllestit abans de finals d’any
Fila 0
La consellera i la presidenta de la Taula del Tercer Sector durant l'inici de l'acte
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha afirmat que “el Pacte per a la lluita contra la pobresa serà l’eina més eficaç per combatre la vulnerabilitat social”. La consellera ho ha afirmat avui durant l’acte organitzat per la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i la Federació catalana d’ONG pel Desenvolupament, Pau i Drets Humans amb motiu del Dia Internacional contra la Pobresa.
 
La consellera ha refermat així el compromís del Govern en la lluita contra la pobresa i s’ha mostrat convençuda que “amb una eina com el Pacte i la col·laboració de tots reduirem considerablement l’índex de risc de pobresa de Catalunya”.
 
Munté també ha explicat que “el Pacte per a la lluita contra la pobresa es troba ja en la darrera etapa d’elaboració i complirem el compromís adquirit d’enllestir-lo abans de final d’any”. La consellera ha dit que el Pacte permetrà crear estratègies preventives que implicaran una intervenció interdepartamental, interadministrativa i coresponsable i ajudarà a detectar millor els factors que concorren en la pobresa. “Això ens permetrà concretar les actuacions que cal dur a terme per combatre-la i optimitzar esforços i recursos tant públics com privats”, ha dit Munté.
 
La consellera també ha destacat que mentrestant des del Govern ja s’estan impulsant actuacions en la lluita contra la pobresa en el marc de l’Acord estratègic 2013-2016 per a l’impuls de la competitivitat, l’ocupació i la cohesió social, així com del Pla de Govern 2013-2016. En aquest sentit, Munté ha explicat que s’està treballant en tres línies d’acció principals: cooperació i col·laboració amb els ajuntaments, consells comarcals i altres entitats supramunicipals; suport a entitats per a impulsar programes de lluita contra la pobresa, especialment en matèria d’infància i adolescència; i ajudes directes a les persones.
 
Així mateix, la consellera ha recordat que en els darrers temps des del Govern s’han impulsat diversos instruments de coordinació per aprofundir en aquesta problemàtica com ara el Grup de treball de lluita contra la pobresa, la Taula per a la Distribució Solidària d’Aliments, el projecte de Supermercats solidaris o un Protocol entre el Departament d’Ensenyament i el Departament de Benestar Social i Família per a la detecció i seguiment de situacions d’alimentació insuficient d’infants i adolescents.
 
La consellera ha aprofitat la celebració d’aquest acte per felicitar a les entitats socials i les ONG’s per la seva tasca enfront les persones en situació de vulnerabilitat. “Les entitats socials sou una part importantíssima en la lluita contra la pobresa a Catalunya i la vostra tasca i dedicació són fonamentals”, ha dit Munté.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia