Protecció Civil

Simulacre d'incendi al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt

query_builder   18 octubre 2013 12:29

event_note Nota de premsa

Simulacre d'incendi al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt

 
  • L’exercici ha consistit en un incendi simulat en un dels edificis de l’hospital, l’edifici Til·lers, amb dos ferits i l’evacuació de 150 persones
  • El simulacre, organitzat per Protecció Civil de la Generalitat i l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) de Girona, ha posat a prova el Pla d’autoprotecció (PAU) del Parc
 
 
El Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt ha estat escenari aquest matí d’un simulacre d’incendi a l’edifici Til·lers amb dos ferits i l’evacuació de 150 persones.
 
A l’edifici on s’ha produït l’incendi hi ha el Servei de Discapacitat Intel·lectual que inclou la Unitat d’Hospitalització Especialitzada, el Servei Especialitzat en Salut Mental i la residència Els Til·lers; Hospital de Dia de Salut Mental d'Adults, Hospital de Dia d’Adolescents, el Servei de Prevenció de l’Institut d’Assistència Sanitària, així com diferents departaments dels serveis centrals de l’organització.
 
El simulacre d’avui ha servit per comprovar l’operativitat del Pla d’Autoprotecció (PAU) del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, homologat per la Comissió de Protecció Civil de la Generalitat al mes d’octubre del 2012, així com per posar en pràctica la coordinació entre els diferents grups actuants.
 
Un cop ha saltat l’alarma dels detectors de fum, s’han iniciat les trucades al telèfon d’emergències 112, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat, i a la Policia Local de Salt.
 
El cap de l’emergència ha activat el Pla d’Autoprotecció de l’hospital i s’ha realitzat l’evacuació dels treballadors i dels usuaris a l’exterior de l’edifici afectat. Entre els 150 evacuats hi ha hagut dos ferits que han estat traslladats a l’Hospital Santa Caterina.
 
El cos dels Bombers de la Generalitat, que ha participat amb 4 dotacions, s’ha encarregat de les tasques d’extinció de l’incendi i del rescat dels ferits.
 
Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Salt, amb una patrulla de cada cos, han realitzat el control dels accessos i han establert els perímetres de seguretat.
 
Per atendre l’emergència, s’ha desplaçat al lloc una unitat de Suport Vital Bàsic (SVB) del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) amb dos professionals sanitaris i l’Equip de Primers Auxilis (EPA) del Parc Hospitalari que han estabilitzat els ferits i els han traslladat a l’Hospital Santa Caterina.
 
 
 
IMPORTANT: AQUESTA  NOTA  DE  PREMSA  FA  REFERÈNCIA  A  UN  SIMULACRE